Πώς να μεταμοσχεύσετε ένα δέντρο δάφνης κόλπων

Πώς να μεταμοσχεύσετε ένα δέντρο δάφνης κόλπων Το Bay Laurel, Laurus nobilis, είναι ένα από εκείνα τα θαύματα του κήπου που εξυπηρετούν περισσότερους από έναν σκοπούς.

Πέρα από την προσθήκη αειθαλούς διακοσμητικού ενδιαφέροντος σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους με το γυαλιστερό, βαθυπράσινο φύλλωμά τους, τα φύλλα μπορούν να δώσουν μια αρωματική γεύση και στη μαγειρική σας.

Ακόμα κι αν δεν σας αρέσει η γεύση των φύλλων δάφνης, το άρωμα που μοιάζει με καμφορά όταν περνάτε από αυτό το φυτό είναι κάτι που πρέπει να δείτε.

Εάν καλλιεργείτε δάφνη , μπορεί να έρθει μια στιγμή που το δέντρο σας δεν ευδοκιμεί πλέον στην τρέχουσα θέση του. Ή μπορεί να έχει ξεπεράσει το σημερινό του δοχείο και θα μπορούσε να επωφεληθεί από τη μεταφύτευση.

Συνδέουμε με προμηθευτές για να σας βοηθήσουμε να βρείτε σχετικά προϊόντα. Εάν αγοράσετε από έναν από τους συνδέσμους μας, ενδέχεται να κερδίσουμε προμήθεια.

Εάν πρέπει να μεταμοσχεύσετε τη δάφνη σας, έχετε έρθει στο σωστό μέρος.

Να τι θα καλύψω σε αυτό το άρθρο:

Τι θα μάθετε

Γιατί Transplant Bay Laurel; Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή; Πώς να μεταμοσχεύσετε Repotting Container Bay Πώς να αντιμετωπίσετε το σοκ από τη μεταμόσχευση

Φέρτε το φτυάρι σας και ας ετοιμαστούμε να σκάψουμε.

Γιατί Transplant Bay Laurel;

Εάν η δάφνη σας είναι απόλυτα ευχαριστημένη με τις συνθήκες ανάπτυξης στο σημερινό της σπίτι, τότε γιατί να τη μεταμοσχεύσετε όλη; Υπάρχουν διάφοροι λόγοι, ξεκινώντας από την πιθανότητα να έχει ξεπεράσει το υπάρχον σημείο του.

Είτε το καλλιεργείτε σε δοχείο είτε στο έδαφος, μπορεί να φτάσετε σε ένα σημείο όπου το φυτό χρειάζεται περισσότερο χώρο για να απλωθεί.

Πώς μπορείτε να καταλάβετε εάν το L. nobilis σας χρειάζεται μεταμόσχευση;

Ο καθορισμός του σωστού χρόνου για τη μεταφύτευση ενός φυτού που καλλιεργείται σε δοχεία είναι πιο εύκολο να γίνει από ό,τι μπορεί να είναι για ένα φυτό που αναπτύσσεται στο έδαφος. Μπορεί να δείτε ρίζες να αναπτύσσονται έξω από την οπή αποστράγγισης στο κάτω μέρος μιας γλάστρας, για παράδειγμα, ή να προεξέχουν από την επιφάνεια του εδάφους.

Το να παρατηρήσετε μερικά κιτρινισμένα φύλλα κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου είναι φυσιολογικό, αλλά εάν το δέντρο σας είναι πιεσμένο, περισσότερα φύλλα από το συνηθισμένο μπορεί να κιτρινίσουν ή να καστανίσουν και να πέσουν από το φυτό.

Εάν αναπτύσσεται στο έδαφος, το L. nobilis σας είναι γενικά καλό να το αφήσετε στη θέση του, εκτός εάν αρχίσει να καταπατά άλλα φυτά με την εξάπλωσή του ή να ψηλώνει περισσότερο από όσο θα θέλατε.

Μπορεί να έχετε ένα υπάρχον φυτό που θα προτιμούσατε να μετακομίσετε σε μια νέα τοποθεσία – εάν μετακομίζετε σε ένα νέο σπίτι ή αναλαμβάνετε ένα έργο εξωραϊσμού στην αυλή σας. 

Ή ίσως έχετε ένα δενδρύλλιο που ξεκινήσατε από μοσχεύματα ή το έχετε μεγαλώσει από σπόρο .

Σε καμία από αυτές τις περιπτώσεις, δεν χρειάζεται να φοβάστε να το ξεθάψετε και να του δώσετε ένα νέο σπίτι, εκτός αν είναι ήδη ιδιαίτερα μεγάλο.

Μια τεράστια δάφνη δεν είναι καλός υποψήφιος για μεταφύτευση. Εάν το ώριμο δέντρο είναι πάνω από πέντε πόδια ψηλό, πιθανότατα θα δυσκολευτείτε να σκάψετε ολόκληρο το εκτεταμένο ριζικό σύστημα και το φυτό μπορεί να υποστεί σοκ μεταμόσχευσης ή να πεθάνει μετά τη μεταφύτευση.

Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να κόψετε δραματικά το φυτό σας αντί να το μεταφυτέψετε. Τα δέντρα κόλπων είναι εύρωστα φυτά και μπορούν να χειριστούν ένα σοβαρό κλάδεμα. Μπορείτε να αφαιρέσετε έως και το μισό φυτό το φθινόπωρο ή νωρίς την άνοιξη χωρίς αρνητικές επιπτώσεις.

Μάθετε περισσότερα για το πώς και πότε να κλαδεύετε τη δάφνη σε αυτόν τον οδηγό. ( προσεχώς !)

Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή;

Εάν αντιμετωπίζετε μια έκτακτη ανάγκη εγκατάστασης – κατασκευή, μετακόμιση σε νέο σπίτι κ.λπ. – είναι τεχνικά δυνατό να μεταμοσχεύσετε μια δάφνη ανά πάσα στιγμή του χρόνου.

Αλλά αν θέλετε τις μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας, το φθινόπωρο ή ο χειμώνας είναι η καλύτερη στιγμή για να μετακινήσετε το φυτό σας, αρκεί να μπορείτε να δουλέψετε το χώμα.

Κατά τους ψυχρότερους μήνες, τα φυτά είναι σε λήθαργο. Αυτό σημαίνει ότι η δάφνη σας δεν καταναλώνει καθόλου από την ενέργειά της σε νέα ανάπτυξη, ανθοφορία ή σπόρους, γεγονός που της δίνει την ευκαιρία να επικεντρωθεί στην ανάκαμψη και την ανάπτυξη των ριζών.

Ο πιο κρύος καιρός θα δώσει επίσης στο L. nobilis σας καλύτερες πιθανότητες να αποφύγετε το σοκ από τη μεταμόσχευση και δεδομένου ότι ο καιρός είναι συνήθως πιο υγρός αυτή την εποχή του χρόνου, οι ρίζες συνήθως δεν απειλούνται από ξηρασία και θερμικό στρες όπως θα μπορούσε να είναι το καλοκαίρι.

Αυτό, φυσικά, εξαρτάται από το πού ζείτε, το τοπικό κλίμα και τον καιρό.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να κάνετε μεταφύτευση νωρίς την άνοιξη, αν χρειαστεί, αλλά διατρέχετε τον κίνδυνο να καθυστερήσετε την ανάπτυξη του φυτού για την επόμενη σεζόν.

Εάν θέλετε να κάνετε μεταφύτευση την άνοιξη, φροντίστε να το κάνετε αρκετά νωρίς – προτού αρχίσει να εμφανίζεται νέα ανάπτυξη – ώστε το φυτό να έχει άφθονο χρόνο για να εγκατασταθεί και να αναρρώσει από το σοκ της μετακόμισης.

Πώς να μεταμοσχεύσετε

Ο νούμερο ένα στόχος όταν μεταμοσχεύετε θα πρέπει να είναι να σκάψετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της ρίζας. Οι ρίζες του κόλπου είναι ρηχές, αλλά μεγαλώνουν φαρδιά.

Θα χρειαστεί να σκάψετε τουλάχιστον τόσο πλάτος όσο το φύλλωμα του φυτού ή περισσότερο εάν παρατηρήσετε ότι χτυπάτε πολλές χοντρές ρίζες.

Σκάψτε όσο συνεχίζετε να βλέπετε ρίζες σε μέγεθος μολυβιού. Για αναφορά, τουλάχιστον, η σφαίρα ρίζας πρέπει να έχει τουλάχιστον 14 ίντσες πλάτος και 12 ίντσες βάθος για ένα δέντρο τριών ποδιών.

Βοηθάει αν το φτυάρι σας έχει ακονιστεί πρόσφατα ώστε να κόβει τις ρίζες καθαρά. Αυτό τους επιτρέπει να επουλωθούν πιο γρήγορα.

Βγάλτε απαλά το φυτό από το έδαφος σκάβοντας συνεχώς και γέρνοντας ελαφρά το φυτό, χρησιμοποιώντας το φτυάρι σας για να το βγάλετε απαλά από το χώμα.

Οι λεπτότερες ρίζες τροφοδοσίας μπορούν να μείνουν πίσω εάν είναι απαραίτητο, αλλά βοηθάει να τις ξετυλίξετε απαλά με την υπόλοιπη ρίζα καθώς εργάζεστε, αν μπορείτε.

Εάν προσπαθείτε να εκμεταλλευτείτε τη σφαίρα της ρίζας και κολλάει στο έδαφος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ψαλίδι για να κόψετε τυχόν επίμονες ρίζες που έχουν απομείνει, εάν δεν μπορείτε να τις ξεθάψετε.

Θέλετε να είστε βέβαιοι ότι θα ξαναφυτέψετε το συντομότερο δυνατό αφού το αφαιρέσετε από το έδαφος. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος όταν μεταμοσχεύετε το δέντρο σας είναι ότι οι ρίζες μπορεί να στεγνώσουν πριν το ξαναφυτευτούν, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε καταστροφή.

Εάν δεν μπορείτε να φυτέψετε αμέσως, τυλίξτε τη ρίζα με λινάτσα και διατηρήστε την υγρή, σε σκιερό μέρος.

Είναι καλή ιδέα να προετοιμάσετε την περιοχή φύτευσης πριν ξεκινήσετε να σκάβετε τη δάφνη σας, ώστε να χαλαρώσετε πρώτα το χώμα και να σκάψετε μια τρύπα, ώστε η νέα τοποθεσία να είναι έτοιμη για χρήση. Αλλά επειδή μπορεί να μην είστε σε θέση να μαντέψετε ακριβώς πόσο μεγάλη θα είναι η ριζική σφαίρα όταν την ξεθάψετε, μπορεί να χρειαστεί λίγο πρόσθετο σκάψιμο για να μπορέσετε να τακτοποιήσετε τις ανακαλυφθείσες ρίζες στη θέση τους.

Είτε μεταφέρετε το φυτό σας σε ένα νέο δοχείο είτε σε ένα νέο μέρος στο έδαφος, θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι οι ρίζες έχουν αρκετό χώρο για να απλωθούν.

Εάν φυτεύετε στο έδαφος, αυτό σημαίνει ότι σκάβετε μια τρύπα που έχει το ίδιο βάθος και διπλάσιο πλάτος από τη ρίζα του υπάρχοντος φυτού σας.

Πριν τοποθετήσετε το φυτό στην τρύπα, χαλαρώστε απαλά τις ρίζες και απλώστε τις λίγο. Καμία από τις ρίζες δεν πρέπει να συστρέφεται μεταξύ τους ή να συσκευάζεται σφιχτά όταν επαναφυτεύονται.

Γεμίστε με χώμα μέχρι τη μέση και προσθέστε νερό. Σταθείτε πίσω και βεβαιωθείτε ότι το δέντρο είναι επίπεδο. Γεμίστε την υπόλοιπη διαδρομή και μουλιάστε το φυτό με νερό για άλλη μια φορά. Θέλετε να δώσετε στο φυτό περίπου μισό γαλόνι νερού για κάθε τετραγωνικό πόδι της επιφάνειας του εδάφους που έχετε εκτοπίσει.

Βεβαιωθείτε ότι το φυτό δεν κάθεται πιο βαθιά από ό,τι αναπτύχθηκε αρχικά, διαφορετικά κινδυνεύετε να πνίξετε τις ρίζες.

Μην κάνετε λίπανση μέχρι τα μέσα της άνοιξης, εάν έχετε κάνει μεταφύτευση το φθινόπωρο ή το χειμώνα. Εάν μεταφυτέψατε οποιαδήποτε άλλη φορά, περιμένετε ένα ή δύο μήνες μέχρι να γονιμοποιήσετε το φυτό σας.

Repotting Container Bay

Εάν μεγαλώνετε τον κόλπο σας σε δοχείο , ήρθε η ώρα να κάνετε μεταφύτευση όταν μπορείτε να δείτε ρίζες να αναπτύσσονται έξω από τη βάση ή εάν αφαιρέσετε το φυτό από το δοχείο του και μπορείτε να δείτε ότι οι ρίζες μεγαλώνουν κυκλικά κατά μήκος του εσωτερικού του τοιχώματος του δοχείου.

Εάν το καλλιεργείτε σε πήλινο δοχείο ή τερακότα , είναι επίσης καιρός να το επαναφυτεύσετε εάν ο πηλός φαίνεται να στεγνώνει γρήγορα και πρέπει να ποτίζετε πιο συχνά.

Μην μεταφυτεύετε σε πολύ μεγαλύτερο δοχείο εκτός αν θέλετε το φυτό σας να μεγαλώσει γρήγορα. Εάν θέλετε να το διατηρήσετε σε πιο διαχειρίσιμο μέγεθος, χρησιμοποιήστε ένα δοχείο που είναι μόλις μερικές ίντσες μεγαλύτερο από αυτό στο οποίο μεγάλωνε πριν.

Για να αφαιρέσετε το φυτό από το αρχικό του δοχείο, γείρετε τη γλάστρα και πιάστε το φυτό σταθερά γύρω από το στέλεχος όσο πιο κοντά μπορείτε στη βάση. Κυλήστε το δοχείο εμπρός και πίσω καθώς τραβάτε απαλά. Μπορεί να σας βοηθήσει να το κάνετε αυτό όταν το έδαφος είναι ελαφρώς στεγνό, καθώς το χώμα των γλάστρων διαστέλλεται όταν είναι υγρό.

Όταν αφαιρέσετε το φυτό σας από τη γλάστρα του, χαλαρώστε απαλά τη ρίζα με τα χέρια σας και κλαδέψτε τυχόν νεκρές ρίζες.

Γεμίστε τη νέα γλάστρα με αρκετό χώμα ώστε η δάφνη να κάθεται στο ίδιο ύψος που ήταν στο προηγούμενο δοχείο της. Τοποθετήστε το φυτό στο νέο του δοχείο και γεμίστε τις άκρες με χώμα για γλάστρα . Τώρα είναι η ώρα να το εμποτίσετε καλά.

Μην κάνετε λίπανση για τους πρώτους δύο έως τρεις μήνες, μετά από τους οποίους μπορείτε να συνεχίσετε το κανονικό σας πρόγραμμα λίπανσης.

Πώς να αντιμετωπίσετε το μεταμοσχευτικό σοκ

Το σοκ από τη μεταμόσχευση συμβαίνει όταν ο νεοφυτευμένος κόλπος σας δεν είναι ευχαριστημένος με τη μεγάλη κίνηση και αποτυγχάνει να ευδοκιμήσει. Αυτό μπορεί να προκύψει από την ενόχληση των ριζών ή εάν το φυτό κλάδεψε βαριά πριν το σκάψει.

Δεν πρέπει να κάνετε βαρύ κλάδεμα στη δάφνη σας τρεις μήνες πριν και μετά τη μεταφύτευση.

Τα φυτά είναι πιο πιθανό να υποστούν σοκ όταν ο καιρός είναι εξαιρετικά ξηρός ή ζεστός, γι’ αυτό συνιστάται η μεταφύτευση κατά τους πιο δροσερούς μήνες. Τα μεγαλύτερα φυτά τείνουν να υποφέρουν περισσότερο από τα μικρότερα.

Εάν το φυτό σας αρχίσει να γέρνει ή να πέφτει τα φύλλα του λίγο μετά την αναφύτευση, μην πανικοβληθείτε. Το φυτό σας θα χρειαστεί λίγο babying για λίγο, αλλά μάλλον θα είναι μια χαρά.

Αρχικά, δώστε του λίγο περισσότερο νερό από ό,τι συνήθως. Όταν ένα φυτό χάνει μέρος του ριζικού του συστήματος, δεν μπορεί να πάρει τόσο πολύ νερό όσο πριν, επομένως θα πρέπει να το βοηθήσετε. Βεβαιωθείτε ότι το έδαφος στραγγίζει καλά, ώστε να μην κάθεται ούτε σε λιμνάζοντα νερά.

Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε δύο ίντσες οργανικής κάλυψης , όπως καλούπι φύλλων , ροκανίδια ή άχυρο. Αυτό βοηθά στην προστασία των ριζών από τη θερμότητα και βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας στο έδαφος. Μην τοποθετείτε σάπια φύλλα πάνω στο στέλεχος στη βάση του δέντρου – αφήστε ένα κενό μίας έως δύο ιντσών γύρω από τον κορμό.

Δώστε στο φυτό σας μερικούς μήνες για να ανακάμψει. Εάν το μεταφυτεύσατε ή το μεταφυτέψατε το φθινόπωρο, μπορεί να μην φαίνεται καλύτερα μέχρι την επόμενη άνοιξη. Και όπως αναφέρθηκε, μην μπείτε στον πειρασμό να εφαρμόσετε λίπασμα όσο το φυτό αναρρώνει.

Ήρθε η ώρα για τη μεγάλη κίνηση

Δεν είναι τόσο περίπλοκο, σωστά; Ευτυχώς, τα δέντρα κόλπων είναι αρκετά επιεικής. Ακόμα κι αν δεν τα κάνετε όλα τέλεια, πιθανότατα θα επιβιώσει από τη μετακόμιση αν του δώσετε λίγη επιπλέον φροντίδα και προσοχή και ασκήσετε λίγη υπομονή.

Τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε είναι να διατηρείτε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της ρίζας άθικτη και να διατηρείτε τις ρίζες υγρές.

Αφού μεταμοσχευθεί ο κόλπος σας, πείτε μου πώς πήγε στα παρακάτω σχόλια! Πάντα μου αρέσει να ακούω για τις εμπειρίες σου.

Και για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την καλλιέργεια βοτάνων στον κήπο σας, ανατρέξτε στους παρακάτω οδηγούς:Grow Common Sage, ένα μεσογειακό γαστρονομικό βασικό Πώς να φυτέψετε και να καλλιεργήσετε μαντζουράνα στον κήπο σας με βότανα Πώς να καλλιεργήσετε ρίγανη

Γιατί υπάρχει μια κόκκινη θήκη στο Ficus Elastica μου; Ανθίζουν τα δέντρα από καουτσούκ;

Είναι αυτό ένα μπουμπούκι λουλουδιών στο καουτσούκ μου;

Καταλαβαίνω γιατί είσαι εδώ, γιατί όχι πολύ καιρό πριν, βρέθηκα να κάνω την ίδια ερώτηση.

Όλοι στον πλανήτη που έχουν ένα από αυτά τα φυτά εσωτερικού χώρου φαίνεται ότι το ρωτούν κάποια στιγμή, ιδιαίτερα αν δεν είναι εξοικειωμένοι με τις καλλιεργητικές συνήθειες των φυτών της οικογένειας ficus ή σύκου.

Δεν είσαι μόνος.

Συνδέουμε με προμηθευτές για να σας βοηθήσουμε να βρείτε σχετικά προϊόντα. Εάν αγοράσετε από έναν από τους συνδέσμους μας, ενδέχεται να κερδίσουμε προμήθεια.

Συνήθως, αυτή η ανάπτυξη συμβαίνει την άνοιξη ή το καλοκαίρι, όταν τα φυτά αναπτύσσονται ενεργά.

Πιθανότατα έχετε παρατηρήσει αυτό που φαίνεται να είναι μια ακίδα, τυλιγμένη σε ένα συγκλονιστικό, κόκκινο κόκκινο περίβλημα, που αναπτύσσεται από το άκρο ενός ή περισσότερων κλαδιών.

Είναι σταθερό, ερμητικά κλειστό και μεγαλώνει κάθε μέρα. Τι άλλο θα μπορούσε να είναι, εκτός από ένα μπουμπούκι που ωριμάζει;

Λοιπόν… ανθίζει ένα δέντρο από καουτσούκ; Ας ανακαλύψουμε.

Τι θα μάθετε

Ανθίζει το Ficus Elastica; Τι είναι αυτές οι πολύχρωμες θήκες; Τι συμβαίνει μόλις ξεδιπλωθεί το νέο φύλλο;

Ανθίζει το Ficus Elastica;

Η απάντηση εδώ είναι ναι και όχι…

Το καουτσούκ είναι μέλος της οικογένειας Moraceae που ανήκει στο γένος Ficus, μια ομάδα με περισσότερα από 900 είδη. Και είναι ένα αγγειόσπερμο, ή ανθοφόρο φυτό, που παράγει σπόρους που περικλείονται μέσα σε έναν καρπό.

Όσοι από εμάς αγαπάμε να καλλιεργούμε λουλούδια συνήθως σκεφτόμαστε πολύχρωμες, με πολλά πέταλα και επιδεικτικά άνθη, συχνά με ένα δελεαστικό άρωμα. Αλλά αυτά δεν θα τα βρείτε σε ένα ficus.

Στο εγγενές περιβάλλον του – υγρά, τροπικά δάση στη Νοτιοανατολική Ασία – αυτό το επίφυτο μπορεί να εξαπλωθεί πάνω από εκατό πόδια ή μερικές φορές περισσότερο.

Η γενική δομή του καθώς και η ιστορία του είναι ενδιαφέρουσες, αλλά ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι πόσο διαφορετικές είναι οι αναπτυξιακές του συνήθειες όταν καλλιεργείται ως φυτό εσωτερικού χώρου και όχι σε εξωτερικούς χώρους, στο φυσικό του περιβάλλον και πόσο διαφέρει στην εξωτερική του εμφάνιση από άλλα αγγειόσπερμα.

Ήμουν σίγουρα ένοχος που ο ίδιος δεν γνώριζα τις λεπτομέρειες, προτού αναζητήσω περισσότερες πληροφορίες.

Σε ένα τροπικό, εξωτερικό περιβάλλον, τα ώριμα δέντρα από καουτσούκ μπορούν να ολοκληρώσουν όλα τα μέρη του φυσικού κύκλου ζωής τους, συμπεριλαμβανομένης της αναπαραγωγής. Στην πραγματικότητα, τα λουλούδια μπορούν να σχηματιστούν κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού, αν και μπορεί να ανθίσουν σε άλλες εποχές, καθώς και στα πιο ζεστά κλίματα.

Αλλά μην ενθουσιαστείτε ακόμα, γιατί δυστυχώς, οι ανθίσεις δεν προέρχονται από το εσωτερικό αυτών των κόκκινων θηκών.

Παρόλο που τα λουλούδια αυτού του είδους περιγράφονται συχνά ως ασήμαντα, χωρίς χρώμα και γενικά ασυνήθιστα, το γεγονός είναι ότι δεν θα μπορείτε να τα δείτε καθόλου – εκτός αν ανοίξετε ένα από τα δοχεία που μοιάζουν με φρούτα που τα περιέχει.

Το να βλέπει κανείς αυτά είναι εξαιρετικά σπάνιο στους κηπουρούς εσωτερικών χώρων και ο τρόπος με τον οποίο επικονιάζονται είναι ασυνήθιστος και συναρπαστικός.

Τα μικροσκοπικά πράσινα λουλούδια που παράγει το Ficus elastica ευθυγραμμίζονται με τα τοιχώματα των συνονίων ή των ανώριμων καπριφιγών, μη βρώσιμα φρούτα σε διάμετρο μικρότερη από μισή ίντσα που σχηματίζονται στα κλαδιά την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Ένα μικροσκοπικό είδος σφήκας, η Platyscapa clavigera (παλαιότερα ταξινομημένη ως Blastophaga clavigera), συνεξελίχθηκε με αυτά τα φυτά. Σέρνεται μέσα στο synconia μέσω μιας οστεόλης ή ενός πόρου που έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει την πρόσβαση για επικονίαση. 

Δεν απαιτούνται ένα δελεαστικό άρωμα και επιδεικτικά λουλούδια για να προσελκύσει το Ficus elastica αυτόν τον επικονιαστή και τα φυτά που αναπτύσσονται έξω από την εγγενή σειρά του λαστιχένιου δέντρου δεν θα γονιμοποιηθούν εάν παράγουν synconia, ένα είδος ανεστραμμένης ταξιανθίας που περιέχει το μικροσκοπικό αρσενικό και θηλυκό λουλούδια, και μοιάζει με ανώριμο φρούτο.

Ενώ τα γονιμοποιημένα μακροχρόνια ή «αληθινά» θηλυκά λουλούδια βάζουν σπόρους, οι ενήλικες θηλυκές σφήκες γεννούν τα αυγά τους στα θηλυκά λουλούδια με κοντό στυλ ή «χολή».

Μετά την εκκόλαψη των αυγών, τα έντομα που αναδύονται ζευγαρώνουν μέσα στον καρπό. Τα θηλυκά κάνουν την έξοδό τους, κουβαλώντας γύρη μαζί τους στο επόμενο συγκόνιο, ενώ τα αρσενικά διασπώνται από τη φικίνη, ένα ένζυμο που παράγεται από φυτά που περιέχουν λάτεξ, όπως τα σύκα.

Αν και τα μικροσκοπικά κίτρινα caprifiga που παράγονται στη φύση από το F. elastica δεν τρώγονται νόστιμα, εκτός από ορισμένα ζώα, και τα περισσότερα από τα σύκα που καλλιεργούνται στις ΗΠΑ για φρέσκια κατανάλωση δεν χρειάζονται επικονίαση από μικροσκοπικές εξειδικευμένες σφήκες, αυτή η διαδικασία είναι γνωστή. για να σταματήσουν οι vegan πριν καταναλώσουν αυτό το συγκεκριμένο είδος φρούτου.

Τώρα, μπορώ να ακούσω πολλούς από εσάς να τσιρίζουν από χαρά για αυτό. Ποιος δεν θα ήθελε να δει ένα απροσδόκητα μαγικό τελετουργικό ζευγαρώματος που λαμβάνει χώρα γύρω και μέσα σε ένα από τα αγαπημένα του φυτά; Μισώ να σκάσω τη φούσκα σου, αλλά και πάλι – όχι τόσο γρήγορα.

Δυστυχώς, είναι πολύ σπάνιο ένα φυτό εσωτερικού χώρου, ή ακόμα και ένα καουτσούκ που καλλιεργείται σε εξωτερικούς χώρους, να ολοκληρώσει το αναπαραγωγικό μέρος του κύκλου ζωής του καθόλου στη διάρκεια της ζωής του.

Περισσότερο από πιθανό, θα συνεχίσει να αυξάνεται επ ‘αόριστον χωρίς ποτέ να παράγει synconia. Αυτές οι αναπαραγωγικές διαδικασίες συμβαίνουν σε ώριμα δέντρα που αναπτύσσονται στη φύση.

Ακόμα κι αν ξεκινήσουν τη διαδικασία παραγωγής καπριφιγών, οι σφήκες που εξελίχθηκαν μαζί τους για να επικονιάσουν τα μικροσκοπικά λουλούδια ζουν μόνο στην εγγενή περιοχή τους, σε μέρη της Ασίας.

Τι είναι αυτές οι πολύχρωμες θήκες;

Αντί να είναι ενδεικτική των λουλουδιών που θα έρθουν, αυτή η κάψουλα του συγκλονιστικού κόκκινου – ή μερικές φορές βαθύ ροζ ή πορτοκαλί, στην περίπτωση των ποικιλιών «Doescheri» ή «Tineke», για παράδειγμα – είναι ενδεικτική του σχηματισμού νέων φύλλων.

Αυτό μπορεί να φαίνεται λιγότερο συναρπαστικό τώρα που λάβατε όλες αυτές τις νέες πληροφορίες, αλλά προσωπικά πιστεύω ότι αξίζουν συγχαρητήρια για να διατηρήσετε το φυτό εσωτερικού χώρου σας υγιές και αρκετά χαρούμενο ώστε να παράγει νέα φύλλα!

Καθώς το φύλλο μέσα στην εντυπωσιακά πολύχρωμη προστατευτική θήκη μεγαλώνει, τελικά θα αναδυθεί και θα ανοίξει, αποκαλύπτοντας νέο φύλλωμα που εμφανίζει το χρώμα και το σχέδιο της συγκεκριμένης ποικιλίας που καλλιεργείτε.

Τι συμβαίνει μόλις ξεδιπλωθεί το νέο φύλλο;

Μόλις ανοίξει πλήρως το φύλλο, το κόκκινο εξωτερικό μπορεί να σκουρύνει ελαφρώς και τελικά θα πέσει.

Την επόμενη σεζόν, πιθανότατα θα δείτε περισσότερα από τα ίδια κόκκινα περιβλήματα καθώς τα νέα φύλλα ετοιμάζονται να αναδυθούν.

Φροντίστε να ποτίζετε το φυτό σας με συνέπεια αυτό το διάστημα, για να το διατηρείτε υγιές και να το υποστηρίζετε όσο αναπτύσσεται ενεργά.

Μπορεί επίσης να θέλετε να δώσετε κάποιο λίπασμα, όπως το Dr. Earth’s Organic and Natural Palm, Tropical και Hibiscus Fertilizer (NPK 5-4-6), το οποίο είναι διαθέσιμο στη Walmart  σε συσκευασίες του ενός κιλού.

Γη Οργανικό και φυσικό λίπασμα φοίνικα, τροπικό και ιβίσκου

Φροντίστε να ακολουθήσετε τις οδηγίες του πακέτου για την εφαρμογή.

Για πλήρεις πληροφορίες σχετικά με την καλλιέργεια και τη φροντίδα των φυτών από καουτσούκ σε εσωτερικούς χώρους, διαβάστε τον οδηγό μας .

Μην απογοητεύεστε, είναι ακόμα καλό!

Ίσως δεν είναι η απάντηση που θέλατε, και ειλικρινά, θα μου άρεσε επίσης αν τα κόκκινα περιβλήματα ήταν μπουμπούκια που άνοιγαν σε μεγάλες, όμορφες ανθοφορίες.

Αλλά αυτά είναι ακόμα καλά νέα, καθώς έχετε αναθρέψει το φυτό σας αρκετά καλά για να παράγει νέα ανάπτυξη!

Εάν έχετε βρει ένα κόκκινο περίβλημα στο φυτό σας, θα στοιχηματίζω να μαντέψω ότι τραβήξατε μερικές φωτογραφίες. Θα θέλαμε να τα δούμε στην παρακάτω ενότητα σχολίων, ειδικά αν έχετε φωτογραφίες πριν και μετά να μοιραστείτε, για να αναδείξετε το νέο φύλλο που ξεδιπλώθηκε! Μη διστάσετε να μοιραστείτε τυχόν ερωτήσεις επίσης.

Και αν ψάχνετε για άλλα φυτά εσωτερικού χώρου που παράγουν εντυπωσιακά άνθη, ρίξτε μια ματιά στους παρακάτω τίτλους για επιλογές που πρέπει να εξετάσετε:Συμβουλές για την καλλιέργεια της φούξιας ως φυτών εσωτερικού χώρου Ορχιδέες 101: Πώς να μεγαλώσετε και να φροντίσετε τις ορχιδέες Βρείτε χαρά στο Hoya σας: Συμβουλές καλλιέργειας και φροντίδας φυτών εσωτερικού χώρου

Previous Post
Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *