Συμβουλές για τους βορειοανατολικούς κηπουρούς

Συμβουλές για τους βορειοανατολικούς κηπουρούς Οι μακροπρόθεσμες προβλέψεις για το καλοκαίρι ήταν παντού. Κάποιοι προέβλεψαν «κανονικό» καιρό για το μεγαλύτερο μέρος των βορειοανατολικών και πιο βροχερό από το συνηθισμένο καιρό για τη νότια Νέα Αγγλία. Άλλοι είπαν ότι ολόκληρο το βορειοανατολικό μέρος θα πρέπει να περιμένει ένα πιο ζεστό και ξηρό καλοκαίρι. Όποια και αν είναι η εποχή που επιφυλάσσει -και ό,τι και αν σημαίνει πλέον το «κανονικό» – όταν πρόκειται για επαρκή βροχόπτωση, είναι σημαντικό να ελπίζουμε για το καλύτερο ενώ προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο.

Γνωρίστε τα μοτίβα του ήλιου, του ανέμου και της σκιάς του κήπου σας, καθώς και τις ιδιορρυθμίες της υφής του εδάφους και της ικανότητας συγκράτησης νερού. Και μετά φυτέψτε ανάλογα. Ο στόχος είναι να συμπεριληφθούν τα πολυετή φυτά που, αφού δημιουργηθούν, δεν θα χρειάζονται συμπληρωματικό νερό υπό «κανονικές» καιρικές συνθήκες. Λαμβάνετε μπόνους πόντους εάν τα φυτά σας επιβιώσουν από μεγάλα κύματα καύσωνα και περιόδους ξηρασίας. Να είστε πρόθυμοι να δοκιμάσετε τα όριά τους και τα δικά σας. Ένα ή δύο φυτά εδώ ή εκεί μπορεί να αξίζει τον κόπο (σκέφτομαι τα τριαντάφυλλα στον κήπο μου), αλλά υπάρχουν πάρα πολλές εξαιρετικές επιλογές για να υποφέρουν οι συνθήκες του κήπου σας.

Μην αφήνετε τη βροχή που πέφτει να τρέχει στο δρόμο. Όσο περισσότερους κήπους σκαλίζετε από το γρασίδι (και το πεζοδρόμιο), τόσο περισσότερη βροχή θα μουλιάσει. Προχωρήστε ένα βήμα παραπέρα και τοποθετήστε βαρέλια βροχής κάτω από τα στόμια σας για να τροφοδοτήσετε τους κήπους της βροχής-κήπους με ιδιαίτερα διψασμένα φυτά. Ακόμη και ένα ελαφρύ ντους (ένα δέκατο της ίντσας) σε 1000 τετραγωνικά πόδια στέγης θα γεμίσει ένα βαρέλι 60 γαλονιών. 

Τοποθετήστε τα βαρέλια σας σε μπλοκ για να αυξήσετε την πίεση του νερού, στη συνέχεια συνδέστε τους εύκαμπτους σωλήνες εμποτισμού και τυλίξτε τους στα διπλανά κρεβάτια. Αυτό λειτουργεί καλύτερα σε επίπεδο έδαφος ή κρεβάτια με μικρή κλίση κατηφόρα. Οι κήποι της βροχής είναι τα τέλεια μέρη για να επιδείξετε φυτά όπως ιτιές (Salix spp. and cvs., Ζώνες 4ñ9), κόκκινα κλαδιά (Cornus sericea ’Cardinalí, Zones 3ñ8) και τριαντάφυλλα (Rosa spp. and cvs., Zones 3ñ9) που ευδοκιμούν σε υγρό έδαφος.

Προσθέστε κομπόστ ετησίως για να βελτιώσετε τη δομή του εδάφους και να αυξήσετε την ικανότητα συγκράτησης νερού. Ένα στρώμα σάπια φύλλα 2 ιντσών, όπως τεμαχισμένα φύλλα ή φλούδες φαγόπυρου, θα βοηθήσει στην ψύξη του εδάφους και στην αργή εξάτμιση.

Ελέγχετε περιοδικά το επίπεδο υγρασίας του εδάφους σας σκάβοντας περίπου 6 ίντσες. Ένα βαθύ πότισμα πρέπει να φτάσει τα 6 εκατοστά κάτω. Εάν δεν βρίσκεστε υπό περιορισμούς νερού και θέλετε να τοποθετήσετε ψεκαστήρες κατά τη διάρκεια των ξηρών περιόδων για να αποτρέψετε το άγχος και την απώλεια των φυτών, κάντε το νωρίς την ημέρα, προτού ο άνεμος και η ζέστη ρίξουν το νερό στην ατμόσφαιρα. Λάβετε υπόψη ότι το ξηρό έδαφος μπορεί να γίνει υδρόφοβο και πολύ δύσκολο να υγρανθεί ξανά. Ρυθμίστε τον ψεκαστήρα στο χαμηλό και προσέξτε την απορροή. Κάνε κανόνα να ποτίζεις σε βάθος παρά συχνά.

Τα φυτά σε δοχεία πρέπει να ποτίζονται τακτικά, αλλά μπορείτε να μειώσετε τη χρήση σας συλλέγοντας οικιακό γκρίζο νερό. Τοποθετήστε μπανιέρες στον νεροχύτη της κουζίνας και στο ντους για να γεμίσετε όσο το νερό ζεσταίνεται. Μεταφέρετε αυτό και το νερό ξέβγαλμα σε ποτιστήρια για τους καθημερινούς σας κύκλους.

Οι βορειοανατολικοί κηπουροί είναι τυχεροί. Η μέση ετήσια βροχόπτωση μας είναι αρκετά υψηλή (40 έως 50 ίντσες ετησίως) για να αναπτυχθεί μια μεγάλη ποικιλία φυτών. Ακόμα κι έτσι, οι αποξηραντικοί άνεμοι και τα ακραία καιρικά φαινόμενα παίρνουν το βάρος τους. Και η εξοικονόμηση νερού είναι το κλειδί για τη βιώσιμη κηπουρική, ανεξάρτητα από το πού ζείτε.

Η Kristin Green είναι συγγραφέας του Plantiful: Start Small, Grow Big with 150 Plants that Spread, Self-Sow, and Overwinter, και κήπους στο Bristol, Rhode Island.

37 μικρά φυτά εσωτερικού χώρου για να φέρουν την ομορφιά στο σπίτι σας

Τα μικρά φυτά εσωτερικού χώρου είναι μια υπέροχη ιδέα για πολλούς λόγους. Μπορούν να τοποθετηθούν σχεδόν οπουδήποτε, θα φωτίσουν ακόμα και την πιο μικροσκοπική γωνία και το μικρό τους μέγεθος σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε την ευκαιρία να καλλιεργήσετε μεγαλύτερη ποικιλία φυτών σε μικρό χώρο. Αυτό το άρθρο πρόκειται να συζητήσει μερικά από τα αγαπημένα μου μικρά φυτά εσωτερικού χώρου που ξέρω ότι θα λατρέψετε.

1. Βιγκόνια με φύλλα (Begonia Rex)

Με φανταχτερό φύλλωμα και συμπαγή ανάπτυξη, τα Rex Begonias είναι ένα ιδανικό μικρό φυτό εσωτερικού χώρου και θα ξεχωρίζει πάντα όταν εκτίθεται στο σπίτι σας. Μπορεί να είναι λίγο φασαριόζικο με το νερό, το φως και την υγρασία, αλλά είναι ένα υπέροχο φυτό για να αναπτυχθεί.

Γνωστή και ως Βιγκόνια με Βαμμένα Φύλλα, αυτό το φυτό έχει να κάνει με το υπέροχο φύλλωμά του και όχι τα λουλούδια. Ανακαλύφθηκε σχεδόν τυχαία στη δεκαετία του 1850, είναι τώρα ένα από τα πιο δημοφιλή μικρά φυτά εσωτερικού χώρου. Έχω γράψει ένα άρθρο σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε καλύτερα τα Rex Begonias που καλλιεργούνται σε εσωτερικούς χώρους.

2. Νευρικό φυτό (Fittonia)

Τα νευρικά φυτά φαίνονται καταπληκτικά. Δεν είναι το πιο εύκολο φυτό στη φροντίδα, αλλά σίγουρα ένα πραγματικά ικανοποιητικό φυτό. Έχουν υψηλές απαιτήσεις σε νερό και υγρασία, αλλά με λίγη προσοχή, μπορούν να καλλιεργηθούν στα περισσότερα μέρη. Είναι μια από τις αγαπημένες μου επιλογές για καλλιέργεια σε terrarium.

Το περίπλοκο σχέδιο φλέβας που μοιάζει με δαντέλα στα φύλλα τους είναι ο πρωταγωνιστής της παράστασης εδώ και δεν βαριέμαι ποτέ να τα κοιτάζω. Διατηρήστε το έδαφος υγρό αλλά όχι μουσκεμένο και δώστε τους έμμεσο ηλιακό φως και θα είστε σε καλό δρόμο για να προσφέρετε ένα χαρούμενο περιβάλλον για αυτό το χαριτωμένο φυτό εσωτερικού χώρου. Το Fittonia verschaffeltii με κόκκινες φλέβες είναι ίσως το αγαπημένο μου, αν και όλα φαίνονται τόσο καλά. 

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα Νευρικά φυτά εδώ , συμπεριλαμβανομένου του τρόπου φροντίδας τους και γιατί αξίζουν την επιπλέον προσπάθεια.†

3. Ορχιδέα σκώρου (Phalaenopsis)

Ας αφιερώσουμε μόνο ένα λεπτό για να εκτιμήσουμε την εκπληκτική ομορφιά των ορχιδέων phalaenopsis. Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα το Moth Orchids σε όποιον αναζητά ένα όμορφο, αλλά μικρό φυτό εσωτερικού χώρου.

Οι ανθοφορίες διαρκούν μήνες και είναι πολύ πιο εύκολο στη φροντίδα τους από ό,τι υποδηλώνει η εμφάνισή τους. Αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως και προσέξτε να μην υπερποτίσετε. Λίγο αραιό λίπασμα κάθε λίγες εβδομάδες θα σας βοηθήσει να πάρετε το καλύτερο από το φυτό σας.

Οι ορχιδέες Phalaenopsis καταλαμβάνουν το σπίτι μου καθώς δεν μπορώ να μην αγοράσω περισσότερα. Αυτά είναι τα αγαπημένα μου φυτά εσωτερικού χώρου όλων των εποχών και έχω γράψει για αυτά εκτενώς σε αυτόν τον ιστότοπο.††

4. Πεπερομία

Υπάρχει τόσο μεγάλη ποικιλία ειδών Peperomia που θα μπορούσατε να συλλέξετε δεκάδες φυτά Peperomia και ακόμα να μην έχετε δύο που να μοιάζουν. Αυτά τα μικρά φυτά εσωτερικού χώρου, πολλά από τα οποία έχουν χυμώδη χαρακτηριστικά, φροντίζονται εύκολα και φαίνονται υπέροχα. Είναι ευρέως διαθέσιμα και γενικά φθηνά.

Τα περισσότερα είδη θα τα πάνε πολύ καλά σε ένα περβάζι με ανατολική ή δυτική όψη και θα πρέπει να ποτίζονται μόλις στεγνώσει η κορυφαία ίντσα του εδάφους.† Η Peperomia caperata και η Peperomia graveolens είναι δύο από τα προσωπικά μου αγαπημένα, αλλά υπάρχει τέτοια ποικιλία, σίγουρα θα βρες αυτό που αγαπάς. Διαβάστε περισσότερα για τη φροντίδα των φυτών Peperomia σε αυτό το χρήσιμο άρθρο που έγραψα.

5. Άνθος Φλαμίνγκο (Ανθούριο)

Με εντυπωσιακά χρωματιστά άνθη που μπορούν να διαρκέσουν όλο το χρόνο, αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή αν ψάχνετε για ένα αρκετά μικρό φυτό εσωτερικού χώρου που θα ταιριάζει εύκολα σε ένα βοηθητικό τραπέζι, ράφι ή περβάζι. Αυξάνεται σε περίπου 12-18 ίντσες σε ύψος και έχει χαμηλές απαιτήσεις φροντίδας. Το άφθονο έντονο έμμεσο φως θα διασφαλίσει ότι το λουλούδι Flamingo σας θα ανθίσει άφθονα.†

Βεβαιωθείτε ότι το έδαφος και το νερό στραγγίζουν καλά αλλά σπάνια και αυτό το όμορφο φυτό εσωτερικού χώρου θα ευδοκιμήσει.†Έχω γράψει περισσότερα για αυτό το φυτό και πώς να το φροντίζετε εδώ.

6. Alocasia Polly

Ένα υβρίδιο Alocasia, το Alocasia “Polly” είναι το κοινό όνομα για μια μικρότερη παραλλαγή του υβριδίου Alocasia Amazonica. Υπάρχει πολλή συζήτηση για την προέλευση αυτού του φυτού, αλλά σίγουρα φαίνεται υπέροχο. Παράγει ένα μικρό αριθμό γυαλιστερών φύλλων σε σχήμα αιχμής βέλους με προεξέχουσες ωχρές φλέβες που έρχονται σε όμορφη αντίθεση με το σκούρο πράσινο φύλλωμα.†

Λίγο πιο δύσκολο στη φροντίδα, το Alocasia Polly χρειάζεται βέλτιστες συνθήκες για να παραμείνει υγιές. Μέτρια έως υψηλή υγρασία, συνεχώς υγρό αλλά όχι μουσκεμένο μείγμα γλάστρας και φωτεινό, αλλά έμμεσο ηλιακό φως είναι απαραίτητα. 

Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα το Alocasia Polly για όσους αναζητούν περισσότερη πρόκληση. Εναλλακτικά, υπάρχουν μερικά άλλα εντυπωσιακά, αλλά πιο ασυνήθιστα είδη Alocasia που αξίζουν μια ματιά. Το Alocasia zebrina και το Alocasia baginda «dragon scale» είναι δύο τεράστια αγαπημένα μου. 

7. Baby Toe (Fenestraria rhopalophylla)

Ένα τόσο χαριτωμένο μικρό φυτό εσωτερικού χώρου, δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί το Baby Toes πήρε το κοινό του όνομα. Αυτό το μικρό φυτό εσωτερικού χώρου είναι κατάλληλο για τους πιο μικροσκοπικούς χώρους και ιδανικό για προβολή μόνο του ή σε συνδυασμό με άλλα παχύφυτα.

Τα Baby Toes αντέχουν μια σειρά από συνθήκες φωτός, επομένως θα τα πάνε καλά σε ένα περβάζι ή σε μια πιο σκοτεινή γωνία. Το να είναι ένα χυμώδες, καλά στραγγιζόμενο μείγμα γλάστρας και το σπάνιο πότισμα είναι απαραίτητα για να διατηρείται αυτό το φυτό σε καλή υγεία.

Μου αρέσει να σκάω ένα μικρό φυτό Baby Toes σε χώρους στα ράφια ή σε μέρη που δεν θα ήταν κατάλληλα για μεγαλύτερα ή πιο απαιτητικά φυτά εσωτερικού χώρου. 

8. Aloe Vera

Αυτό το ελκυστικό παχύφυτο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή χυμώδη φυτά εσωτερικού χώρου. Είναι μακριά, χοντρά, πράσινα φύλλα του φαίνονται υπέροχα και είναι πολύ εύκολο στη φροντίδα του.

Η αλόη βέρα ανέχεται την παραμέληση και αγαπά το άφθονο έντονο φως, αν και τα πάει καλά ακόμα και σε συνθήκες χαμηλότερου φωτισμού. Τα φυτά Aloe Vera πρέπει να ποτίζονται καλά όταν το μείγμα γλάστρας στεγνώσει. Απλώς προσέξτε να μην υπερποτίσετε την Αλόη Βέρα, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των ριζών. 

Τα φυτά Aloe Vera δεν φαίνονται απλά ωραία. Τα φύλλα της Αλόης Βέρα περιέχουν ένα διαυγές τζελ που είναι εξαιρετικό για μια σειρά δερματικών προβλημάτων όπως τα ηλιακά εγκαύματα.

9. Εχεβέρια

Υπάρχει μια τέτοια σειρά ειδών echeveria, που είναι βέβαιο ότι θα βρείτε ένα που θα λατρεύετε. Αυτά τα συμπαγή παχύφυτα μπορούν να καλλιεργηθούν μόνα τους σε μικροσκοπικές γλάστρες ή να φυτευτούν ανάμεσα σε άλλα echeveria ή άλλα παχύφυτα για να κάνουν πραγματικά ελκυστικές ρυθμίσεις. 

Το Echeveria μπορεί να καλλιεργηθεί σε μια σειρά από συνθήκες φωτός, αλλά θα τεντωθεί και θα γίνει ποδαράκι με την πάροδο του χρόνου, εάν καλλιεργηθεί σε χαμηλότερο φως. Αυτό δεν είναι σημαντικό πρόβλημα, καθώς διαδίδονται εύκολα και η οθόνη σας μπορεί να ανανεωθεί εύκολα εάν χρειάζεται. 

Λόγω του μικρού τους μεγέθους, το echeveria μπορεί να τοποθετηθεί σχεδόν οπουδήποτε στο σπίτι σας. 

10. Κινέζικο φυτό χρήματος (Pilea Peperomiodes)

Το Pass It On Plant ή το Chinese Money Plant, όπως είναι συχνά γνωστό, έχει εκτιναχθεί σε δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια. Με γυαλιστερά φύλλα σε σχήμα τηγανίτας που έχουν σίγουρα τον παράγοντα wow, αυτό είναι ένα φυτό σε ζήτηση.

Εύκολο στη φροντίδα και με την τάση να παράγει αντισταθμίσεις φυτών μωρών που μπορείτε να τις μοιραστείτε με τους φίλους σας, αυτό είναι ένα υπέροχο μικρό φυτό εσωτερικού χώρου για να το έχετε. 

11. Μωβ τριφύλλι (Oxalis triangularis)

Φυτευμένο από βολβό, αυτό το αδιάφορο φυτό έχει εκπληκτικό και ασυνήθιστο φύλλωμα που είναι πραγματικά όμορφο όταν εκτίθεται. Βαθύ μωβ τρίφυλλα φύλλα και ευαίσθητα γαλάζια, λευκά ή μοβ άνθη κάνουν αυτό ένα από τα αγαπημένα μου μικρά φυτά εσωτερικού χώρου. Τα φύλλα κλείνουν τη νύχτα και κινούνται προς το φως κατά τη διάρκεια της ημέρας, παρέχοντας μια διαρκώς μεταβαλλόμενη όψη στο φυτό σας. 

Γνωστά και ως Purple Shamrock ή False Shamrock, είναι πολύ εύκολο να αναπτυχθούν, ανέχονται μια σειρά από συνθήκες φωτός και ασυνεπές πότισμα. Αναβιώνουν εύκολα αν παραμεληθούν και μπορούν να ζήσουν για χρόνια. Θα πεθαίνουν κάθε φθινόπωρο και θα φυτρώνουν ξανά με ενθουσιασμό την άνοιξη. 

Έχω γράψει ένα άρθρο που περιλαμβάνει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο φροντίδας του Oxalis triangularis , συμπεριλαμβανομένης της δικής μου εμπειρίας βήμα προς βήμα από την καλλιέργεια αυτών από βολβούς πρόσφατα.

12. Air Plants (Tillandsia)

Τα φυτά αέρα είναι εύκολο στη φροντίδα και λίγο διαφορετικά από τα περισσότερα άλλα μικρά φυτά εσωτερικού χώρου. Δεν αναπτύσσονται στο έδαφος, αλλά ζουν προσκολλημένα σε κλαδιά ή βράχους.

Τα φυτά αέρα μπορούν να εμφανιστούν με διάφορους ενδιαφέροντες τρόπους στο σπίτι σας, καθώς δεν περιορίζεστε στο να πρέπει να τα τοποθετήσετε σε γλάστρα στο χώμα. Μπορείτε να δημιουργήσετε όμορφες οθόνες, προσαρτώντας τις σε βράχους, κοχύλια, μεγαλώνοντάς τις σε terrarium ή ακόμα και τοποθετώντας τα φυτά σας στον τοίχο.

Λαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος του νερού που χρειάζονται απευθείας από τον αέρα, αλλά συνήθως απαιτείται ψεκασμός ή μούλιασμα σε νερό κάθε εβδομάδα ή δύο, λόγω των σχετικά ξηρών συνθηκών των περισσότερων σπιτιών. 

13. Φυτό νεφρίτη (Crassula ovata)

Ένα από τα πιο δημοφιλή μικρά φυτά εσωτερικού χώρου και κανονικά διαθέσιμο σχεδόν παντού όπου μπορείτε να αγοράσετε φυτά εσωτερικού χώρου. Τα φυτά νεφρίτη είναι πάντα δημοφιλή λόγω της ελκυστικής εμφάνισής τους και των εύκολων απαιτήσεων φροντίδας τους.

Συνήθως καλλιεργούνται ως μικρά φυτά εσωτερικού χώρου, αλλά με επαρκή χώρο, χρόνο και φροντίδα, μπορούν να γίνουν αρκετά μεγάλα.†Γενικά είναι εύκολο να τα φροντίσετε, απλά προσέξτε το υπερβολικό πότισμα και την πτώση των φύλλων. Διαβάστε τον πλήρη οδηγό μου για τη φροντίδα των φυτών νεφρίτη για όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με την καλλιέργεια ενός υπέροχα υγιούς φυτού νεφρίτη.

14. Flaming Katy (Kalanchoe blossfeldiana)

Αυτό το χειμωνιάτικο ανθισμένο παχύφυτο είναι πολύ δημοφιλές και κανονικά είναι εύκολο να το βρεις προς πώληση τον χειμώνα και την άνοιξη. Είναι φυτό μικρής ημέρας, που σημαίνει ότι αρχίζει να ανθίζει ως απάντηση στις μικρές μέρες του τέλους του φθινοπώρου και των αρχών του χειμώνα.

Μπορεί να ανθίσει για πολλούς μήνες, αν κλαδέψετε ξωμένες άνθη και παρέχετε άφθονο φως. Όπως και με άλλα παχύφυτα, η καλή αποστράγγιση και το σχολαστικό, αλλά σπάνιο πότισμα είναι σημαντικό. Διατίθεται σε μια σειρά χρωμάτων, όπως κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο και λευκό. 

Οι περισσότεροι άνθρωποι αντιμετωπίζουν το Kalanchoe ως ετήσιο, που το απορρίπτουν μόλις τελειώσει η ανθοφορία του, αλλά είναι αρκετά εύκολο να το κάνετε να ξαναανθίσει εάν παρέχετε τις κατάλληλες συνθήκες. Διαβάστε τον οδηγό μου για τη φροντίδα του Kananchoe blossfeldiana για να μάθετε όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για να διατηρήσετε το φυτό σας σε εξαιρετική φόρμα και γιατί αυτό είναι φυτό εσωτερικού χώρου, προτείνω σχεδόν σε όλους.†

15. Living Stone Plant (Lithops)

Αυτό το μικρό φυτό εσωτερικού χώρου είναι λίγο ασυνήθιστο, αλλά σίγουρα πρέπει να προσθέσετε στη συλλογή σας. Κάθε φυτό λιθόππου έχει μόνο δύο φύλλα που μοιάζουν λίγο με οπλή ζώου.

Το παρατσούκλι τους προέρχεται από το γεγονός ότι μεγαλώνουν μισοθαμμένα στο έδαφος στο φυσικό τους περιβάλλον, αναμειγνύονται με άλλες πέτρες. Επίσης, πιστεύω ότι είναι επειδή χρειάζονται τόση φροντίδα όσο μια πέτρα για να αναπτυχθούν με επιτυχία.

Βάλτε αυτό το φυτό κάπου ηλιόλουστο, ποτίστε όχι περισσότερες από μερικές φορές το χρόνο και απολαύστε. Κυκλοφορούν σε διάφορα χρώματα, τα οποία μπορεί να φαίνονται πολύ ελκυστικά και μπορούν να φυτευτούν σε μικρές γλάστρες μόνα τους ή σε ομάδες.

Η επιλογή ενός χώματος για γλάστρες με υψηλή περιεκτικότητα σε ανόργανο υλικό είναι απαραίτητη. Η καλύτερη στρατηγική για να εξασφαλίσετε ένα υγιές φυτό Lithops είναι να το αγνοήσετε πρακτικά. Μην μπείτε στον πειρασμό να τα ποτίσετε περισσότερο από το ελάχιστο, καθώς το υπερβολικό πότισμα είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα.

16. Φυτό πουά (Hypoestes phyllostachya)

Το φυτό πουά είναι ένα άλλο μικρό φυτό εσωτερικού χώρου που τραβάει πάντα τα βλέμματα. Γνωστό και ως φυτό με φακίδες, δεν είναι πολύ δύσκολο να καταλάβουμε γιατί.

Το λεπτό, συμπαγές φύλλωμα έρχεται με κηλίδες λευκού, ροζ, κόκκινου, κίτρινου ή πράσινου που το καθιστούν ένα πραγματικά ενδιαφέρον φυτό για να το δεις. Το φύλλωμα είναι αρκετά διαφορετικό από τα περισσότερα άλλα φυτά εσωτερικού χώρου, επομένως παρέχει μεγάλη αντίθεση σε μια ομάδα ή οθόνη.

Αυτό είναι ένα άλλο φυτό που μου αρέσει να μεγαλώνω σε terrarium, λόγω του συμπαγούς μεγέθους του και της ανάγκης για υψηλότερες ανάγκες υγρασίας και υγρασίας. Έχω γράψει ένα άρθρο σχετικά με τον τρόπο ανάπτυξης αυτού του φυτού με επιτυχία, οπότε αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, κάντε κλικ εδώ.

17. Πόθος (Epipremnum aureum)

Αυτά τα αναρριχώμενα ή συρόμενα φυτά φαίνονται υπέροχα όταν το φύλλωμά τους κρέμεται από ένα ράφι ή περβάζι, ή ακόμα και όταν καλλιεργείται ως κρεμαστό φυτό σε κρεμαστή ζαρντινιέρα Macrame.

Ένα από τα πιο εύκολα φυτά εσωτερικού χώρου για φροντίδα που ξέρω, είναι κατάλληλο για όλους. Παρόλο που το έχω αναφέρει ως ένα μικρό φυτό εσωτερικού χώρου, μπορεί να μεγαλώσει σε ένα αξιοπρεπές μέγεθος, αλλά μπορεί εύκολα να κοπεί ξανά για να διατηρηθεί σε όποιο μέγεθος προτιμάτε. 

18. Φυτό φιδιού (Sansevieria trifasciata)

Υπάρχει μια μεγάλη αναβίωση στη δημοτικότητα του φυτού φιδιού τα τελευταία χρόνια. Αυτό το μοντέρνο φυτό απαιτεί ελάχιστη φροντίδα και είναι αρκετά ευέλικτο όσον αφορά την εμφάνιση του στο σπίτι.

Τα μεγαλύτερα φυτά δημιουργούν υπέροχα φυτά δαπέδου, αλλά οι μικρές ποικιλίες είναι κατάλληλες για σχεδόν οπουδήποτε. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες ειδών Snake Plant για να διαλέξετε και μπορεί να φαίνονται καταπληκτικά όταν ομαδοποιούνται μερικά διαφορετικά είδη.

Ποτίζω τα Snake Plants μου περίπου μία φορά το μήνα ή λιγότερο και τα διατηρώ σε σημεία με χαμηλότερο φωτισμό στο σπίτι μου. Είναι πραγματικά εύκολο στη φροντίδα τους, γι’ αυτό μη διστάσετε να πάρετε ένα. Η μόνη λέξη προειδοποίησης είναι να αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα, καθώς αυτός είναι ο μόνος σίγουρος τρόπος για να επιφέρετε τον χαμό τους. 

19. Φυτό αράχνης (Chlorophytum comosum)

Τα πάντα δημοφιλή φυτά αράχνης είναι εύκολο να τα φροντίσετε και είναι μια εξαιρετική επιλογή για να αναπτυχθούν ανεξάρτητα από το χρώμα του αντίχειρα κηπουρικής σας. Με διαφοροποιημένα φύλλα που μοιάζουν με κορδέλα και μια ενθουσιώδη επιθυμία για παραγωγή μικρών αντισταθμίσεων, είναι ενδιαφέροντα και ικανοποιητικά να μεγαλώνουν.

Οι καφέ άκρες μπορεί να είναι πρόβλημα εάν παραμεληθούν, αλλά διαφορετικά, υπάρχουν λίγα προβλήματα με αυτό το φυτό.†

20. String Of Pearls Plant (Senecio Rowleyanus)

Αυτό το ασυνήθιστο παχύφυτο είναι ένα ιδανικό μικρό φυτό εσωτερικού χώρου λόγω της ευελιξίας του. Έχει την τάση να θέλει να βγει σε καταρράκτη από οποιοδήποτε δοχείο που φυτεύεται, το οποίο μπορεί να φαίνεται υπέροχο καθώς πέφτει από ένα ράφι, το περβάζι ή από μια κρεμαστή ζαρντινιέρα.

Το String Of Pearls Plant θα πρέπει να καλλιεργείται σε καλά στραγγιζόμενα εδάφη, να ποτίζεται σπάνια και να έχει άφθονο φως. 

21. Κάκτοι

Με τόσα πολλά διαφορετικά είδη για να διαλέξετε, και πολλά να μεγαλώνουν αργά και να παραμένουν αρκετά μικροί, οι κάκτοι είναι ιδανικά μικρά φυτά εσωτερικού χώρου. Παραδόξως, οι κάκτοι θα ανεχθούν μια σειρά από συνθήκες φωτισμού, επομένως δεν είναι απαραίτητο να καλλιεργηθούν σε ένα ηλιόλουστο περβάζι. Οι κάκτοι είναι προσαρμοσμένοι να επιβιώνουν σε περιόδους ξηρασίας, οπότε αν είστε επιρρεπείς στο να ξεχάσετε να ποτίσετε τα φυτά σας, τότε οι κάκτοι είναι για εσάς. Απλώς προσπαθήστε να μην υπερποτίζετε τον κάκτο σας, γιατί πραγματικά δεν τους αρέσει αυτό.†

22. Καλαθέα

Υπάρχουν πολλά φυτά εσωτερικού χώρου Calathea για να διαλέξετε και τα περισσότερα από αυτά έχουν καταπληκτικό φύλλωμα που αναμφίβολα θα προσθέσει θέαμα στο σπίτι σας. Είδη όπως τα Calathea ornata, Calathea crocata, Calathea lancifolia και Calathea orbifolia είναι όλα εκπληκτικά όμορφα φυτά εσωτερικού χώρου.

Αν και είναι λίγο μεγαλύτερα από μερικά από τα φυτά αυτής της λίστας, τα περισσότερα είδη θα εξακολουθούν να ταιριάζουν άνετα σε ένα βοηθητικό τραπέζι ή ράφι. Τα φυτά Calathea είναι γενικά πιο ιδιότροπα σχετικά με τη φροντίδα τους, απαιτώντας αρκετά ακριβές πότισμα, έλεγχο υγρασίας και θερμοκρασίας σε σύγκριση με άλλα μικρά φυτά εσωτερικού χώρου.

Συχνά προτείνω τη χρήση φιλτραρισμένου ή αποσταγμένου νερού για πολλά Calatheas λόγω της ιδιότροπης φύσης τους. Μην αποθαρρύνεστε από την πρόκληση της ανάπτυξης του Clatheas. Αξίζουν εντελώς τον κόπο και είναι μερικά από τα πιο ανταποδοτικά φυτά εσωτερικού χώρου για να αναπτυχθούν. Έχω γράψει εκτενέστερα για την καλλιέργεια Calthea ornata και Calathea crocata , τα οποία μπορεί να σας φανούν χρήσιμα πριν αγοράσετε ένα από αυτά τα φυτά.

23. English Ivy (Hedera helix)

Το English Ivy έχει τέτοια ευελιξία ως φυτό εσωτερικού χώρου. Φαίνεται υπέροχα μεγαλωμένο σε μια απλή γλάστρα, όπου τα κλήματα θα ξεχυθούν στις πλευρές δημιουργώντας μια υπέροχη οθόνη, αλλά μπορεί επίσης να σκαρφαλώσει εύκολα σχεδόν οτιδήποτε. Αν του δώσετε μια ευκαιρία, θα σκαρφαλώσει εύκολα σε πέργκολα, τοίχο ή ακόμα και σε ράφια.

Το English Ivy έρχεται σε μια ποικιλία αποχρώσεων του πράσινου, καθώς και σε μερικές αρκετά εντυπωσιακές διαφοροποιημένες επιλογές. Τα νεαρά φυτά πρέπει να διατηρούνται καλά ποτισμένα, αλλά μόλις εδραιωθεί, μπορεί να ανεχθεί πολλή παραμέληση.

24. Bromeliad

Οι Bromeliads όπως η Guzmania , η Aechmea Fasciata και η Neoregelia κάνουν υπέροχες χρωματικές επιδείξεις σε έναν εσωτερικό χώρο. Ιδανικό επιτραπέζιο φυτό, είναι γενικά εύκολο στη φροντίδα και οι χρωματικές εμφανίσεις τους διαρκούν πολλούς μήνες.

Τα περισσότερα βρωμέλια είναι επιφυτικά φυτά, που σημαίνει ότι χρησιμοποιούν τις ρίζες τους για να προσκολληθούν σε κλαδιά, βράχους ή άλλα φυτά, αντί να προτιμούν να φυτευτούν στο έδαφος. Έχουν έναν μοναδικό τρόπο αποθήκευσης νερού μέσω ενός φλιτζανιού που σχηματίζεται από το φύλλωμα, το οποίο αποθηκεύει νερό για να χρησιμοποιηθεί ανάλογα με τις ανάγκες.

Βεβαιωθείτε ότι η bromeliad σας έχει έντονο φως, αλλά προσπαθήστε να αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως. Τοποθετήστε τα κοντά σε ένα παράθυρο με ανατολική ή δυτική όψη, αντί ακριβώς σε ένα παράθυρο.

25. Κινέζικη Φτελιά Μπονσάι

Ένα από τα πιο δημοφιλή είδη δέντρων μπονσάι εσωτερικού χώρου και ένα από τα πιο επιεικής. Αναπτύσσεται έντονα και θα παράγει εύκολα νέα κλαδιά και φύλλωμα από παλιό ξύλο.

Η καλλιέργεια μπονσάι είναι από μόνη της τέχνη και επιστήμη και μπορεί να χρειαστεί πολύς χρόνος για να κατακτήσετε τη φροντίδα και το κλάδεμα ενός δέντρου μπονσάι. Ωστόσο, για τον αρχάριο καλλιεργητή, είναι πραγματικά ενδιαφέροντα φυτά και πηγή συνεχούς μάθησης καθώς ακονίζετε τις δεξιότητές σας.

Το κινέζικο μπονσάι φτελιάς θα πρέπει να φυτευτεί σε μείγμα γλάστρας με υψηλή αναλογία ανόργανου υλικού για να εξασφαλιστεί εξαιρετική αποστράγγιση. Η κακή στράγγιση ή το συμπιεσμένο χώμα θα οδηγήσει το φυτό σας να δυσκολεύεται να ευδοκιμήσει.

Τα κινέζικα φτελιά μπονσάι αγαπούν το έντονο φως και μπορούν να ανεχθούν ένα παράθυρο με νότιο προσανατολισμό για το μεγαλύτερο μέρος του έτους. Μπορούν να είναι ημιφυλλοβόλα ανάλογα με το φως και τις θερμοκρασίες κατά τους ψυχρότερους μήνες του χρόνου. Εάν χάσετε πολλά φύλλα κατά τη διάρκεια του χειμώνα, μην ανησυχείτε, καθώς θα έρθει ξανά με ανανεωμένο σφρίγος την άνοιξη.

26. Σπαράγγια φτέρη (Asparagus aethiopicus)

Αυτή η απολαυστική φτέρη μοιάζει με κάτι από νεράιδα, με το φτερωτό φύλλωμα και το δροσερό πράσινο χρώμα της.

Η υψηλή υγρασία θα βοηθήσει πολύ αυτό το φυτό να παραμείνει υγιές και θα πρέπει να το κρατήσετε καλά κλαδευμένο για να διατηρήσετε μια θαμνώδη εμφάνιση.

27. Zebra Haworthia (Haworthiopsis fasciata)

Ένα πραγματικά ξεχωριστό παχύφυτο, η ριγέ εμφάνιση του Zebra Haworthia φαίνεται φανταστική. Με αργή ανάπτυξη και σπάνια πάνω από 6-8 ίντσες σε ύψος, αυτό είναι ένα ιδανικό μικρό φυτό εσωτερικού χώρου για να το πιέσετε σε μικροσκοπικές γωνίες.

Λατρεύω αυτό το φυτό λόγω της σύμβασης που παρέχει όταν φυτεύεται με άλλα παχύφυτα και κάκτους. Είναι πολύ εύκολο να το φροντίζεις, οπότε μην φοβάσαι αν έχεις λίγο μαύρο αντίχειρα. Ένα παράθυρο με ανατολική ή δυτική όψη θα παρέχει τέλειο φωτισμό για αυτό το φυτό. Χρησιμοποιήστε μια τεχνική εμποτισμού και ξηρού ποτίσματος για να διασφαλίσετε ότι θα αποφύγετε τη σήψη των ριζών και θα μιμηθείτε τον φυσικό τρόπο με τον οποίο τα περισσότερα παχύφυτα παίρνουν νερό.

Τα Zebra Haworthia είναι ράλι εύκολο να πολλαπλασιαστούν, παράγοντας αυθόρμητα κουτάβια που μπορούν να διαχωριστούν από το μητρικό φυτό και να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη της συλλογής δώρων σε φίλους. Τι ωραίο μικρό δώρο για να λάβετε ένα παχύφυτο για μωρά.

28. Αφρικανική βιολέτα (Saintpaulia)

Μια τόσο δημοφιλής και όμορφη επιλογή, αυτό το μικρό φυτό εσωτερικού χώρου θα ξεχωρίσει πραγματικά όταν εκτεθεί στο σπίτι σας.

Το μόνο μειονέκτημα της καλλιέργειας αφρικανικών βιολετών είναι οι μάλλον απαιτητικές απαιτήσεις φροντίδας τους, οι οποίες μπορούν να αποτρέψουν πολλούς ανθρώπους να απολαύσουν αυτό το μικρό διαμάντι.

Το πότισμα είναι η πτυχή της φροντίδας όπου οι περισσότεροι άνθρωποι αγωνίζονται. Οι αφρικανικές βιολέτες χρειάζονται συνεχώς υγρό, αλλά όχι υγρό χώμα, γι’ αυτό προσέχετε το φυτό σας καθημερινά και ποτίζετε μόλις το χώμα δείξει κάποια ένδειξη ξηρότητας.

Οι αφρικανικές βιολέτες είναι ευαίσθητες στον τύπο του νερού που χρησιμοποιείται, γι’ αυτό φροντίστε να χρησιμοποιείτε νερό σε θερμοκρασία δωματίου που έχει φιλτραριστεί ή έχει αφεθεί σε ηρεμία για 24 έως 48 ώρες.

Ποτίστε μόνο τις αφρικανικές βιολέτες από τον πυθμένα, καθώς το νερό που πέφτει στο φύλλωμα θα προκαλέσει αντιαισθητικές κηλίδες στο φύλλωμα, που θα καταστρέψει την εμφάνιση του φυτού σας.

Οι υψηλές απαιτήσεις υγρασίας και ο ακριβής φωτισμός ενισχύουν την πρόκληση της διατήρησης των αφρικανικών βιολετών υγιών. Δεν πρέπει να διαλέξετε ως πρώτο φυτό εσωτερικού χώρου, αλλά για όσους θέλουν να αυξήσουν τη δυσκολία, λίγα μικρά φυτά εσωτερικού χώρου είναι αρκετά ικανοποιητικά.

29. Φυτό κουπιών (Kalanchoe thyrsiflora)

Αυτό το παχύφυτο σε σχήμα ροζέτας σχηματίζει μεγάλα φύλλα σε σχήμα κουπιών και είναι συχνά γνωστό ως φυτό flapjack. Είναι ένα απολαυστικό μικρό φυτό εσωτερικού χώρου για να αναπτυχθεί και αρκεί να το διατηρήσετε σχετικά στεγνό και να αναπτυχθεί σε χυμώδες έδαφος που στραγγίζει γρήγορα και δεν θα κάνετε λάθος.

Όπως με όλα τα παχύφυτα, καλλιεργήστε το σε μια γλάστρα που δεν είναι πολύ μεγάλη, καθώς αυτό θα βοηθήσει το μείγμα της γλάστρας να στεγνώσει πιο γρήγορα και θα αποφύγει το πιο κοινό πρόβλημα, που είναι η σήψη των ριζών. Ο πλήρης ήλιος ή το έντονο έμμεσο φως είναι το καλύτερο για αυτό το φυτό και θα το αποτρέψει από το τέντωμα.

30. Λεβάντα (Lavandula)

Η λεβάντα όχι μόνο φαίνεται υπέροχη, αλλά μυρίζει θεϊκά, οπότε αν θέλετε ένα μικρό φυτό εσωτερικού χώρου που μπορεί να σας προσφέρει ένα αρωματικό σπίτι, τότε η λεβάντα είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Απαιτεί έντονο φως για να ευδοκιμήσει σε εσωτερικούς χώρους, επομένως ένα παράθυρο με νότιο προσανατολισμό είναι το καλύτερο. Περιστρέψτε τη γλάστρα κάθε εβδομάδα περίπου για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφη ανάπτυξη των φυτών και ποτίστε καλά μόλις στεγνώσει το πάνω μισό του εδάφους. Το φυτό θα δείξει σημάδια ταλαιπωρίας εάν ποτιστεί υπερβολικά ή υποποτιστεί, επομένως παρακολουθείτε την υγρασία του εδάφους κάθε λίγες μέρες.

31. Φυτό String Of Hearts (Ceropegia woodii)

Το String Of Hearts Plant, ή Rosary Vine, όπως αποκαλείται συχνά, είναι ένα υπέροχο μικρό φυτό εσωτερικού χώρου που αμπέλου και κρέμεται από τη γλάστρα του, παρέχοντας μια συναρπαστική εμφάνιση.

Τα φύλλα σε σχήμα καρδιάς μεγαλώνουν σε ζευγάρια κάθε λίγα εκατοστά κατά μήκος των αμπελιών. Η λεπτή επιφάνεια των φύλλων με σχέδια και το ανοιχτό ροζ κάτω μέρος προσθέτουν στην ομορφιά αυτού του μοναδικού φυτού εσωτερικού χώρου.

Τα μεμονωμένα αμπέλια μπορούν να φτάσουν σε πολλά πόδια σε μήκος, παρέχοντας πολλές επιλογές για να εμφανίσετε αυτό το υπέροχο φυτό στο σπίτι σας. Η σειρά από φυτά καρδιάς αρέσει το άφθονο φως και το αραιό πότισμα, αλλά είναι αρκετά ανθεκτικό σε λίγη παραμέληση.

32. Κουμποφτέρη (Pellaea rotundifolia)

Υπάρχει κάτι τόσο ικανοποιητικό στα σκούρα πράσινα φύλλα σε σχήμα κουμπιού που προσαρμόζονται τακτοποιημένα στα ευαίσθητα στελέχη της Button Fern.

Μικρότερο από πολλά άλλα φυτά εσωτερικού χώρου από φτέρη, αυτό το καθιστά μια καλή επιλογή για ένα φωτεινό παράθυρο μπάνιου. Η υψηλότερη υγρασία είναι σημαντική για να ευδοκιμήσουν οι φτέρες με κουμπιά και το χώμα που στραγγίζει πολύ καλά για να αποφευχθεί η σήψη των ριζών

33. Φυτό βρεφικών δακρύων (Soleirolia Soleirolii)

Αυτό το χνουδωτό χαλί από μικρά μικροσκοπικά φύλλα είναι απλώς μια χαρά να μεγαλώνεις. Απίστευτα χαριτωμένο σε μια μικροσκοπική γλάστρα, του αρέσει να χύνεται στα πλάγια δημιουργώντας ένα υπέροχο εφέ κρέμασης καθώς μεγαλώνει.

Τα φυτά με δάκρυα μωρών μοιάζουν σαν να είναι δύσκολο να τα φροντίσετε, αλλά αυτό το μικρό φυτό εσωτερικού χώρου είναι πραγματικά πολύ εύκολο να αναπτυχθεί και είναι πολύ ευέλικτο. Θα ανεχθεί συνθήκες σχετικά χαμηλού φωτισμού, καθιστώντας το κατάλληλο για πιο σκοτεινές γωνιές του σπιτιού σας.

Οι υψηλότερες απαιτήσεις υγρασίας είναι σημαντικές, γι’ αυτό μου αρέσει να το ομαδοποιώ σε ένα terrarium με νευρικά φυτά και φυτά πουά, όπου φαίνεται φανταστικό.

34. Εργοστάσιο Αλουμινίου (Pilea cadierei)

Το όνομα αυτού του μικρού φυτού εσωτερικού χώρου προέρχεται από τις μεταλλικές λεπτομέρειες στα ζωηρά πράσινα οβάλ φύλλα. Δίνει στο φυτό μια εμφάνιση υψηλής αντίθεσης που φαίνεται πολύ καλά.

Εφόσον πληροίτε τις βασικές αρχές της παροχής έντονου, έμμεσου φωτός και ποτίσματος μόλις στεγνώσει το πάνω μέρος της ίντσας του εδάφους, τότε τα φυτά αλουμινίου είναι εύκολο να τα φροντίσετε.

35. Τριαντάφυλλο της Ερήμου (Adenium)

Αυτό το εντυπωσιακό ανθισμένο παχύφυτο παράγει μια εξαιρετική εμφάνιση λουλουδιών σε κόκκινο, ροζ, κίτρινο ή λευκό, αρκεί να του προσφέρετε τις υψηλές απαιτήσεις φωτισμού που χρειάζεται. Σε αντίθεση με πολλά από τα άλλα ανθισμένα φυτά εσωτερικού χώρου σε αυτήν τη λίστα, τα Τριαντάφυλλα της Ερήμου είναι εύκολο να αναπτυχθούν, υπό την προϋπόθεση ότι τους δίνεται άφθονο φως και ζεστασιά.

Όντας παχύφυτο, είναι προσαρμοσμένα σε σπάνιο πότισμα, επομένως θα ανεχθούν κάποια παραμέληση.

Τα εντυπωσιακά άνθη του τριαντάφυλλου της ερήμου είναι μια σκέτη απόλαυση σε έναν εσωτερικό χώρο και ο φουσκωμένος κορμός, γνωστός ως caudex, είναι σχεδόν εξίσου ενδιαφέρον, αλλά με πολύ διαφορετικό τρόπο.

Ένα τριαντάφυλλο της ερήμου είναι βέβαιο ότι θα είναι ένα φυτό για το οποίο οι άνθρωποι θα σχολιάσουν όταν επισκέπτονται το σπίτι σας, και επειδή είναι τόσο εύκολο να το φροντίσετε, υπάρχουν λίγοι λόγοι για να μην το σηκώσετε.

36. Cape Primrose (Στρεπτόκαρπος)

Το primrose της κάπας είναι η τέλεια επιλογή για άτομα που θέλουν τα οφέλη μιας αφρικανικής βιολέτας, αλλά θέλουν λίγο πιο εύκολο χρόνο να το φροντίσουν. Πιο ανεκτικό στις συνθήκες ανάπτυξής του, με εξίσου όμορφες ανθοφορίες, το Cape Primrose είναι ένα υπέροχο μικρό φυτό εσωτερικού χώρου.

Το τακτικό πότισμα και το έντονο ηλιακό φως θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε το καλύτερο από το φυτό σας Streptocarpus. Κλαδέψτε τους μίσχους νεκρών λουλουδιών στις βάσεις τους για να προωθήσετε την περαιτέρω ανθοφορία και μπορείτε να απολαύσετε λουλούδια από την άνοιξη έως το φθινόπωρο.

37. Crown Of Thorns (Euphorbia milii)

Αυτό το συμπαγές, θαμνώδες χυμώδες φυτό παράγει υπέροχες ενδείξεις χρώματος με τη μορφή βρακτίων, που περιβάλλουν τα μικροσκοπικά λουλούδια. Υπάρχουν διαθέσιμες ποικιλίες κόκκινου, ροζ κίτρινου και λευκού. Μπορεί να καλλιεργηθεί ως μικρό φυτό εσωτερικού χώρου, αλλά έξω μπορεί να φτάσει σε ύψος πάνω από 5 πόδια.

Ευδοκιμεί χωρίς ιδιαίτερη προσοχή στη φροντίδα του, επομένως είναι κατάλληλο φυτό για αρχάριους. Το έντονο φως είναι απαραίτητο για την προώθηση της ανθοφορίας. Ως μέλος του γένους Euphorbia, αυτό το φυτό είναι αρκετά τοξικό και μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό κατά την επαφή και πιο σοβαρά συμπτώματα εάν καταποθεί. Αξίζει να το λάβετε υπόψη σας εάν έχετε παιδιά ή κατοικίδια στο σπίτι.

Τελευταία λέξη

Ευχαριστώ πολύ που διαβάσατε αυτό το άρθρο σχετικά με τα αγαπημένα μου μικρά φυτά εσωτερικού χώρου. Ας ελπίσουμε ότι αυτό σας έδωσε κάποια έμπνευση για να πάρετε μερικά φυτά για να φωτίσετε το σπίτι σας. Εάν εξακολουθείτε να δυσκολεύεστε να αποφασίσετε ποιο φυτό εσωτερικού χώρου είναι καλύτερο για εσάς, ρίξτε μια ματιά σε μερικά από τα παρακάτω άρθρα. Καλή ανάπτυξη.19 εντυπωσιακά ανθισμένα φυτά εσωτερικού χώρου 21 όμορφα φυτά εσωτερικού χώρου για παράθυρα με βόρειο προσανατολισμό 12 εκπληκτικές ποικιλίες Calathea 14 τέλεια φυτά εσωτερικού χώρου για παράθυρα με θέα στην ανατολή 25 Δύσκολα να σκοτώσεις φυτά εσωτερικού χώρου που θα ευδοκιμήσουν στο σπίτι σου

Previous Post
Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *