ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ! Όλες οι χαρές ενός κήπου, σε ένα κατάστρωμα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ! Όλες οι χαρές ενός κήπου, σε ένα κατάστρωμα Η σημερινή φωτογραφία είναι από τη Miriam Settles στη βόρεια Βιρτζίνια. Λέει, «Ξεκίνησα έναν κήπο με κοντέινερ πριν από περίπου 8 χρόνια, επειδή δεν έχω πολλή γη γύρω από το αρχοντικό μας για παρτέρια, αλλά έχω ένα κατάστρωμα. Αυτή είναι μια θέα από έναν όροφο πάνω. 

Ο κήπος περιέχει αρκετά πολυετή φυτά, όπως δέντρα και θάμνους, όπως ιαπωνικός σφένδαμος, ορτανσία δρυός και θάμνος πεταλούδας. Καλλιεργώ επίσης μαύρα σμέουρα, ντομάτες, πιπεριές και κάθε είδους βότανα. Υπάρχουν δύο πέργκολα για να προσδώσουν κάθετο ενδιαφέρον, οπότε τα αναρριχώμενα λουλούδια όπως η μαντεβίλα και ένα τριαντάφυλλο «Graham Thomas» έχουν σπίτι και εδώ. 

Συμπληρώνω τα κενά κάθε χρόνο με διαφορετικά είδη ετήσιων. Αυτή είναι μια ανατολική έκθεση, επομένως είναι ιδανική για σχεδόν τα πάντα εκτός από φυτά που αγαπούν τη βαθιά σκιά. Αυτός ο κήπος προσφέρει την τέλεια όαση για να απολαύσουμε εγώ και ο σύζυγός μου μετά από μια κουραστική μέρα και τα Σαββατοκύριακα.» Ευχαριστώ, Miriam,

Καλώς ήρθατε στο blog Fine Gardening GARDEN PHOTO OF THE DAY! Κάθε μέρα δημοσιεύουμε μια νέα φωτογραφία ενός υπέροχου κήπου, ενός εντυπωσιακού φυτού, ενός εκπληκτικού συνδυασμού φυτών ή οποιουδήποτε άλλου θέματος. Σκεφτείτε το σαν το πρωινό σας τράνταγμα πράσινου.

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέες αναρτήσεις στα εισερχόμενά σας κάθε πρωί, ώστε να θυμάστε πάντα να ρίξετε μια ματιά ή να εγγραφείτε στη ροή RSS μας . Ανυπομονούμε να μοιραστούμε μαζί σας τα ταξίδια μας στον κήπο.

Εάν πιστεύετε ότι έχετε μια φωτογραφία που πρέπει να κοινοποιήσουμε στη φωτογραφία του κήπου της ημέρας, στείλτε μας email. Στείλτε εικόνες υψηλής ανάλυσης στο [email protected] με το GPOD στη γραμμή θέματος. Θα απαντήσουμε μόνο εάν σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε τη φωτογραφία σας.

Πώς να αναγνωρίσετε, να ελέγξετε και να αντιμετωπίσετε το Eastern Filbert Blight

Ανώμαλα ανισόγραμμα

Τα φουντούκια θεωρούνται θεϊκά εδώ και αιώνες. Μπορούμε να εντοπίσουμε αυτή την ιστορία πίσω στην αναφορά τους σε ένα κινεζικό χειρόγραφο του 2838 π.Χ. ως ιερή τροφή που δόθηκε από τον Θεό.

Επί του παρόντος, οι εμπορικοί ελαιώνες αυτών των νόστιμων ξηρών καρπών είναι υπό πολιορκία από μια επιθετική μυκητιακή ασθένεια που είναι κοινώς γνωστή ως αλοιφή ανατολικής μάζας.

Σε περίπτωση που δεν είστε ήδη εξοικειωμένοι, το filbert είναι ένα παλαιότερο όνομα για το φουντούκι που εξακολουθεί να χρησιμοποιείται συνήθως στα βορειοδυτικά.

Συνδέουμε με προμηθευτές για να σας βοηθήσουμε να βρείτε σχετικά προϊόντα. Εάν αγοράσετε από έναν από τους συνδέσμους μας, ενδέχεται να κερδίσουμε προμήθεια.

Ο μύκητας που προκαλεί αυτή τη μάστιγα, το Anisogramma anomala, θεωρείται το χειρότερο παθογόνο που μαστίζει τους φουντουκώνες. Εάν δεν ελέγχεται, εξαπλώνεται γρήγορα από δέντρο σε δέντρο και από οπωρώνα σε οπωρώνα.

Δεν υπάρχει θεραπεία για αυτή την ασθένεια και μπορεί να σκοτώσει όλα τα μέρη του δέντρου εκτός από τις ρίζες.

Επιπλέον, η ασθένεια έχει χρόνο καθυστέρησης 12 έως 15 μηνών πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να προστατεύσετε τα φουντούκια σας από πιθανή επίθεση.

Πώς να ελέγξετε το Eastern Filbert Blight σε φουντουκιές

Φουντούκια Δυτικής Ακτής και Ανατολικής Ακτής Καταπάτηση της μάστιγας Eastern Filbert στον Βορειοδυτικό Ειρηνικό Συμπτώματα Πώς εξαπλώνεται η ασθένεια Επιθεωρήστε τα δέντρα σας κάθε έξι μήνες Τα βαριά μολυσμένα δέντρα πρέπει να πηγαίνουν Πώς να αποτρέψετε τη μόλυνση Ανθεκτικά στα φυτά Ποικιλίες ανθεκτικές στα φυτά Ανθεκτικά στα φυτά Επικονιαστές Control Suckers Treat with Funn

Φουντούκια Δυτικής Ακτής και Ανατολικής Ακτής

Υπάρχουν τρία διαφορετικά είδη φουντουκιού που καλλιεργούνται συνήθως στις ΗΠΑ: το ιθαγενές αμερικανικό είδος, Corylus americana, το φιλέτο C. maxima και το ευρωπαϊκό είδος, το C. avellana.

Αυτό περιλαμβάνει τη διακοσμητική ποικιλία C. avellana «Contorta», κοινώς γνωστή ως το στριμμένο φίλμπερτ ή το μπαστούνι του Harry Lauder, που πήρε το όνομά του από τον Σκωτσέζο διασκεδαστή.

Τα φουντούκια υψηλής ποιότητας της ευρωπαϊκής ποικιλίας έχουν συνήθως τις υψηλότερες τιμές και συχνά καλλιεργούνται εμπορικά στον Βορειοδυτικό Ειρηνικό. Αυτά τα δέντρα δεν ανέχονται το κρύο όπως το αμερικανικό είδος.

Λοιπόν, γιατί να τα μεγαλώσουμε;

Οι ξηροί καρποί που παράγουν είναι μεγαλύτεροι και γενικά θεωρούνται πιο νόστιμοι, και τα δέντρα έχουν εκτραφεί στην τελειότητα για αιώνες, αν όχι χιλιάδες χρόνια. Αυτός είναι ο τύπος που χρησιμοποιείται συνήθως στα γλυκά σοκολάτας και έχει τις υψηλότερες τιμές.

Και μετά υπάρχουν οι φουντουκιές που προέρχονται από τη Βόρεια Αμερική – από τον Καναδά μέχρι τη Γεωργία και τη Λουιζιάνα.

Αυτοί οι ξηροί καρποί δεν πληρούν τα σπάνια πρότυπα των ευρωπαϊκών, αλλά τα φουντούκια που παράγουν είναι πεντανόστιμα και είναι εύκολο να αναπτυχθούν.

Το πιο σημαντικό είναι ότι το αμερικανικό είδος τείνει να είναι ανθεκτικό στην ανατολική λοίμωξη (EFB), μια ασθένεια που έχει κάνει ό,τι καλύτερο μπορούσε για να εξοντώσει τους εμπορικούς ελαιώνες στο Όρεγκον και την Ουάσιγκτον.

Εάν καλλιεργείτε το ευρωπαϊκό είδος στο σπίτι, αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα και για εσάς.

Η καταπάτηση του Eastern Filbert Blight στον Βορειοδυτικό Ειρηνικό

Τα εδάφη και το κλίμα του Όρεγκον και της Πολιτείας της Ουάσιγκτον είναι ιδανικά για τα ευρωπαϊκά φουντούκια, τα οποία καλλιεργούνται εκεί από τα μέσα του 1800.

Συγκεκριμένα, η κοιλάδα Willamette του Όρεγκον είναι ένας παράδεισος για αυτά τα δέντρα και παράγει περισσότερο από το 99 τοις εκατό των φουντουκιών της χώρας. Είναι μια ονειρεμένη τοποθεσία για την καλλιέργεια φουντουκιών, με το μεσογειακό της κλίμα κοντά στον ωκεανό.

Εκτός από τα ιδανικά εδάφη και τις θερμοκρασίες, ένα άλλο πλεονέκτημα για αυτήν την τοποθεσία είναι ότι οι ξηροί καρποί καλλιεργήθηκαν χιλιάδες μίλια μακριά από το επίφοβο EFB – για σχεδόν έναν αιώνα, δηλαδή.

Ωστόσο, τα παθογόνα δεν σέβονται τα γεωγραφικά όρια και η ασθένεια ανακαλύφθηκε στην Πολιτεία της Ουάσιγκτον τη δεκαετία του 1960. Μέχρι το 1998, είχε εξαπλωθεί στην κοιλάδα Willamette.

Συμπτώματα

Πώς μπορείτε να προσδιορίσετε εάν τα δέντρα σας έχουν μολυνθεί από αυτή τη μάστιγα;

Τα κλαδιά μπορεί να πεθάνουν ξαφνικά, από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο.

Τα πιο διακριτικά σημάδια είναι κατεστραμμένες περιοχές του φλοιού στον κορμό ή τα στελέχη, γνωστά ως καρκινώματα. Θα τα δείτε πρώτα σε νέα κλαδιά.

Τα αμερικανικά φουντούκια μπορούν να ζήσουν σχεδόν απεριόριστα με το EFB.

Σύμφωνα με την Kaitlin Morey Gold του Τμήματος Παθολογίας Φυτών του Πανεπιστημίου του Μάντισον , τα δέντρα ενδέχεται να μην αναπτύξουν παθήσεις.

Εάν συμβεί αυτό, οι πλάκες επεκτείνονται αργά και μπορεί να προκαλέσουν την απώλεια περιστασιακών κλαδιών.

Ωστόσο, είναι μια άλλη ιστορία για τα ευρωπαϊκά φουντούκια. Τα καρκινώματα θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται – έως και τρία πόδια το χρόνο – και μπορούν να σχηματίσουν βαθιές αυλακώσεις ή αυλακώσεις με την πάροδο του χρόνου, συνήθως σκοτώνοντας ένα μολυσμένο δέντρο ή θάμνο μέσα σε πέντε έως 10 χρόνια.

Ένα άλλο σύμπτωμα είναι η μυκητιακή δομή που παράγει τα σπόρια – ένα στρώμα ή πολλαπλά στρώματα.

Ο μύκητας παράγει αυτές τις μαύρες δομές σε σχήμα ποδοσφαίρου μέσα στα αγγεία. Τα στρώματα είναι ελαφρώς ανυψωμένα πάνω από τα κλαδιά.

Πώς εξαπλώνεται η ασθένεια

Τα σπόρια από τα στρώματα μπορούν να εκτοξευθούν από το νερό ή να φυσηθούν από τον άνεμο. Οι άνθρωποι μπορούν επίσης να μεταδώσουν την ασθένεια στα ρούχα, τα χέρια και τα εργαλεία κηπουρικής τους ή μεταφέροντας ξύλα από μολυσμένα φυτά.

Αυτός ο μύκητας είναι ασυνήθιστος επειδή δεν μολύνει τα φυτά μέσω των υπαρχόντων πληγών. Αντίθετα, μολύνει τον ανώριμο ιστό σε φύλλα και μίσχους που αναπτύσσονται ενεργά.

Οι καρκίνοι δεν θα γίνουν ορατές παρά μόνο 12-18 μήνες μετά τη μόλυνση.

Επιθεωρήστε τα δέντρα σας κάθε έξι μήνες

Εάν καλλιεργείτε ευρωπαϊκές ποικιλίες, είναι επιτακτική ανάγκη να αναζητάτε αυτήν την ασθένεια τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο.

Ο μύκητας έχει κύκλο ζωής δύο ή περισσότερων ετών και τα δέντρα σας είναι πιθανό να εμφανίσουν συμπτώματα μέσα στα δύο πρώτα χρόνια μετά τη φύτευση.

Το να καταφέρετε να περιορίσετε την ασθένεια είναι πιο πιθανό εάν την κολλήσετε νωρίς. Εάν αποτύχετε να παρατηρήσετε τα συμπτώματα νωρίς, ο οπωρώνας σας μπορεί γρήγορα να μετατραπεί από έναν μόνο καρκίνο σε εκατοντάδες από αυτά.

Αυτή η διαδικασία συνεπάγεται την εξέταση των δέντρων σας για καρκινώματα και τη λήψη μέτρων εάν τα βρείτε.

Εάν υπάρχουν μόνο λίγα καρκινώματα, μπορείτε να δοκιμάσετε να κόψετε τον μολυσμένο ιστό. Κόψτε δύο έως τρία πόδια κάτω από κάθε καρκίνωμα.

Φροντίστε να απολυμάνετε τα εργαλεία σας μετά από κάθε κοπή. Βουτήξτε τα σε 70 τοις εκατό αλκοόλ ή 10 τοις εκατό χλωρίνη και μετά αφήστε τα να στεγνώσουν.

Εάν δεν αφαιρέσετε τα άρρωστα άκρα, ολόκληρος ο θόλος είναι πιθανό να πεθάνει μέσα σε επτά έως 15 χρόνια μετά το πρώτο σημάδι μόλυνσης.

Τα βαριά μολυσμένα δέντρα πρέπει να φύγουν

Εάν το δέντρο σας είναι καλυμμένο με πέτρες, να είστε αδίστακτοι και να το αφαιρέσετε. Εάν δεν το κάνετε, ο μύκητας θα συνεχίσει να παράγει σπόρια και αυτό θα προκαλέσει νέες μολύνσεις σε κοντινά δέντρα.

Κάψτε το μολυσμένο δέντρο σας εάν αυτό είναι επιτρεπτό στην περιοχή σας. Διαφορετικά, θα πρέπει να το θάψετε βαθιά στο έδαφος ή να το κόψετε σε τσιπς και να τα αφήσετε να στεγνώσουν για να σκοτώσει τον μύκητα.

Πώς να αποτρέψετε τη μόλυνση

Ευτυχώς, υπάρχουν βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να αποτρέψετε τη μόλυνση εάν καλλιεργείτε ευρωπαϊκές ποικιλίες:

Ποικιλίες ανθεκτικές στα φυτά

Η «Βαρκελώνη», μια ποικιλία υψηλής απόδοσης και ζωηρή, ήταν κάποτε η κύρια ποικιλία που καλλιεργούνταν στο 60-70 τοις εκατό των οπωρώνων στον Βορειοδυτικό Ειρηνικό.

Παράγει μεσαίου προς μεγάλους στρογγυλούς ξηρούς καρπούς, με εξαιρετική γεύση.

Ποιο είναι το μειονέκτημα του; Είναι μόνο μέτρια ανθεκτικό στο EFB. Αυτό το χαρακτηριστικό είχε ως αποτέλεσμα πιο περιορισμένες εμπορικές φυτεύσεις τα τελευταία χρόνια.

Από το 2017, το ποσοστό των φουντουκιών «Βαρκελώνη» που φυτεύτηκαν στο Όρεγκον είχε μειωθεί στο μισό.

Άλλες ποικιλίες φυτεύονται σήμερα που έχουν μεγαλύτερη αντοχή στο EFB, σύμφωνα με τους καλλιεργητές φουντουκιού του Όρεγκον .

Με την υποστήριξη της βιομηχανίας φουντουκιών, το Oregon State University (OSU) εκτρέφει φουντούκια από το 2007 για να αναπτύξει νέες ποικιλίες που θα αντικαταστήσουν τη «Βαρκελώνη».

Οι πρόσφατες ποικιλίες που παράγονται από τον Δρ. Shawn Mehlenbacher και την ομάδα του στο OSU περιλαμβάνουν τα «PollyO», «Yamhill», «Wepster», «Jefferson» και «Dorris».

Το «PollyO», που πήρε το όνομά του από τη δυναμική της βιομηχανίας Polly Owen, παράγει ξηρούς καρπούς που είναι κατάλληλοι για χρήση στη σοκολάτα και τα αρτοσκευάσματα.

Ενώ αυτές οι ποικιλίες μπορούν ακόμα να προσβληθούν από καρκινώματα, αυτό θα συμβεί σπάνια εάν ένα δέντρο μολυνθεί και τα καρκινώματα μπορεί να μην παράγουν σπόρια.

Δυστυχώς, υπάρχουν στελέχη του μύκητα που μπορούν να ξεπεράσουν τη γονιδιακή αντίσταση σε αυτές τις ποικιλίες.

Εάν θέλετε να καλλιεργήσετε φουντούκια στην ανατολική ακτή, είναι καλύτερα να παραμείνετε με το τοπικό είδος, C. americana, αντί να καλλιεργήσετε τις ανθεκτικές ποικιλίες που είναι δημοφιλείς στη Δυτική Ακτή.

Η Πολιτεία του Όρεγκον κάνει ό,τι μπορεί για να κρατήσει έξω την ασθένεια περιορίζοντας τις ποικιλίες που μπορούν να εισαχθούν από άλλες πολιτείες.

Ανθεκτικά στα φυτά επικονιοποιητές

Ξέρετε πώς συνιστάται να καλλιεργείτε περισσότερες από μία ποικιλίες φουντουκιάς για διασταυρούμενη επικονίαση; Τα αμερικανικά φουντούκια μπορούν πραγματικά να αυτογονιμοποιηθούν, αλλά τα ευρωπαϊκά είδη είναι ασυμβίβαστα με τον εαυτό τους, επομένως πρέπει να καλλιεργήσετε περισσότερες από μία ποικιλίες.

Εάν καλλιεργείτε μόνο λίγες φουντουκιές, μπορείτε απλώς να φυτέψετε δύο ή τρία από την ίδια ποικιλία, έτσι ώστε να γονιμοποιούνται μεταξύ τους.

Ωστόσο, εάν σκοπεύετε να καλλιεργήσετε έναν οπωρώνα, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να προσθέσετε διαφορετικές ποικιλίες στο ρεπερτόριό σας – και πρέπει να βεβαιωθείτε ότι αυτές είναι ανθεκτικές στην ασθένεια.

Οι ανθεκτικοί επικονιαστές περιλαμβάνουν:«Gamma» – διασταυρώνει τη «Βαρκελώνη» «Felix» – διασταυρώνει τον «Ennis» «Zeta» – διασταυρώνει το «Sacajawea» «Epsilon» – διασταυρώνει τον «Lewis» «Delta» – διασταυρώνει τον «Clark»

Αυτά τα δέντρα έχουν παρόμοιους χρόνους άνθισης και αποτελούν καλούς συνεργάτες για την προώθηση υψηλών αποδόσεων.

Έλεγχος Suckers

Τα κορόιδα που φυτρώνουν από τη βάση του στελέχους συνήθως κλαδεύονται ούτως ή άλλως, έτσι ώστε η ενέργεια να εστιάζεται στο κύριο στέλεχος ή στον «ηγέτη».

Ωστόσο, εάν χρειάζεστε ένα επιπλέον κίνητρο για να τα κλαδέψετε, τα κορόιδα μπορεί επίσης να είναι πηγές σπορίων που μπορούν να εξαπλωθούν σε άλλα δέντρα.

Ενώ τα κορόιδα μπορούν να κλαδευτούν το καλοκαίρι, η άνοιξη είναι η ιδανική εποχή για να το κάνετε, γιατί μπορείτε να τα κλαδέψετε όσο είναι μικρά και πριν σκληρύνουν.

Αντιμετωπίστε με Μυκητοκτόνο

Αν και δεν υπάρχει θεραπεία για την αλοιφή από την ανατολική ρινίτιδα, οι μυκητοκτόνες θεραπείες μπορούν να προστατεύσουν από νέες λοιμώξεις εάν εφαρμοστούν σωστά.

Θα χρειαστεί να εφαρμόσετε ένα μυκητοκτόνο τέσσερις φορές ανά εποχή για να προστατεύσετε επαρκώς τα δέντρα σας, ξεκινώντας από το ξεφλούδισμα. Φροντίστε να καλύψετε καλά όλα τα κλαδιά.

Θα πρέπει να θεραπεύσετε και τις ανθεκτικές ποικιλίες, την πρώτη άνοιξη μετά τη φύτευση.

Ξεκινήστε όταν τα μπουμπούκια αρχίσουν να διογκώνονται και ψεκάστε κάθε δύο εβδομάδες για συνολικά τέσσερις θεραπείες κατά τη διάρκεια οκτώ εβδομάδων.

Φροντίστε να εναλλάσσετε ή να αναμιγνύετε μυκητοκτόνα με διαφορετικούς τρόπους δράσης .

Μυκητοκτόνο πολλαπλών χρήσεων Bonide Fung-onil

Τα μυκητοκτόνα που συνιστώνται στους οικιακούς κηπουρούς για τη θεραπεία της μάστιγας της Eastern filbert περιλαμβάνουν το Bonide Fung-onil Multi Purpose Fungicide, που διατίθεται από την Home Depot .

Όπως περιγράφεται από τον George Plaven το 2018 σε άρθρο στο Capital Press , μια λεπτομερής μελέτη σχετικά με τη χρήση μυκητοκτόνων σε εμπορικούς οπωρώνες φουντουκιών διαπίστωσε ότι η χρήση τους θα μπορούσε να αποφέρει στους καλλιεργητές επιπλέον 4.274 δολάρια το στρέμμα.

Αυτή η μελέτη προμηνύεται καλά για τους κηπουρούς στο σπίτι, καθώς θα πρέπει επίσης να έχουν τη δυνατότητα για πολύ υψηλότερες αποδόσεις μετά τη χρήση μυκητοκτόνων για τη θεραπεία της μόλυνσης.

Και το πιο σημαντικό – η χρήση τους αγόρασε χρόνο στους ερευνητές να αναπτύξουν ανθεκτικές ποικιλίες, σώζοντας έτσι τη βιομηχανία.

Υπάρχει ελπίδα για τους καλλιεργητές φουντουκιού

Ευτυχώς, οι αμερικανικές ποικιλίες φουντουκιού που καλλιεργούνται στην ανατολική ακτή μπορούν να ζήσουν σε αρμονία με την ανατολική φλεβίτιδα.

Μακάρι να ίσχυε αυτό για τις πολύτιμες ευρωπαϊκές ποικιλίες που καλλιεργούνται στη Δυτική Ακτή… Ήταν πράγματι τρομερά νέα όταν ανακαλύφθηκε το EFB στην Ουάσιγκτον και μετά στο Όρεγκον τον περασμένο αιώνα.

Ωστόσο, ο συνδυασμός μυκητοκτόνων και νέων ανθεκτικών ποικιλιών που διατίθενται σήμερα έχει βελτιώσει σημαντικά τις πιθανότητες επιτυχίας για την καλλιέργεια αυτών των απολαυστικών και ιδιαίτερα περιζήτητων ξηρών καρπών.

Έχετε να μοιραστείτε μια ιστορία τρόμου για την ανατολική μάστιγα ή μια ιστορία λύτρωσης; Σε κάθε περίπτωση, ενημερώστε μας στα σχόλια.

Και διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις ασθένειες των καρυδιών σε αυτά τα άρθρα:Πώς να αναγνωρίσετε και να θεραπεύσετε την ασθένεια της φθοράς από κλαδιά πεκάν Τρόπος αναγνώρισης και θεραπείας της σήψης του στελέχους πεκάν Τρόπος πρόληψης και άμβλυνσης της σήψης φλοιού αμυγδάλου

DIY Χειμερινή Διακοσμητική Διαρρύθμιση: Είναι μακριά μια χούφτα πράσινα!

Δεν είμαι πολύ χριστουγεννιάτικος τύπος.

Εντάξει, ας είμαστε ειλικρινείς: μπορεί κάλλιστα να με αποκαλείτε Σκρουτζ ΜακΓκρίντς. Τα μόνα σημεία της εορταστικής περιόδου που βρίσκω χαρούμενα είναι να παρακολουθώ το A Charlie Brown Christmas και να ντύνω τον καφέ μου με μπέρμπον.

Καλώς ή κακώς, η εταιρεία κηπουρικής και εξωραϊσμού όπου εργάζομαι κάνει τεράστια χριστουγεννιάτικη διακόσμηση για τους πελάτες μας. Τυλίγουμε γιρλάντες, κρεμάμε στεφάνια και στήνουμε φώτα σε δέντρα εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Είναι δύσκολο να περνάς σαράντα ώρες την εβδομάδα εστιάζοντας στις διακοπές, αλλά καταφέρνω να βρω μερικά προνόμια σε όλα αυτά.

Πρώτα και κύρια, έχω βρει ικανοποίηση στο σχεδιασμό και την κατασκευή εμπορευματοκιβωτίων και διασκευών με θέμα τις χειμερινές διακοπές. Είναι μια ενδιαφέρουσα χειροτεχνία. Συγκεντρώσαμε μια σειρά από φρέσκα χόρτα, κλαδιά και άλλα διακοσμητικά για να δημιουργήσουμε ένα μοναδικό κομμάτι προβολής.

Μερικοί πελάτες μας ζητούν να διακοσμήσουμε τα εσωτερικά τζάμια και τα περβάζια τους, ενώ άλλοι προτιμούν να προσθέσουμε τη χαρά των διακοπών στις υπάρχουσες εξωτερικές ζαρντινιέρες τους. Τα αποτελέσματα είναι συνήθως πανέμορφα και λαμβάνουμε κομπλιμέντα μετά από κομπλιμέντο. Αλλά εδώ είναι ένα μυστικό που πρόκειται να μοιραστώ με τους αναγνώστες του Gardener’s Path: Αυτά τα δοχεία συναρμολογούνται πολύ εύκολα μόνοι σας.

Ακόμα καλύτερα, μπορεί να σας κοστίσουν σχεδόν τίποτα.

Έφτιαξα ένα δοχείο που βρίσκεται τώρα στην μπροστινή μου βεράντα. Ό,τι βλέπετε σε αυτό (και στο πώς θα βρείτε παρακάτω) κόπηκε από θάμνους και δέντρα στην αυλή του σπιτιού μου, από την αυλή του γείτονά μου ή από ένα τοπικό πάρκο. Τα μόνα αντικείμενα που αγόρασα ήταν τα μπλοκ αφρού που χρησιμοποιούνται για να κρατούν τα πάντα στη θέση τους.

Κρεμάστε τα καπέλα σας και ετοιμαστείτε, γιατί θα ασχοληθούμε αμέσως… μετά από λίγα λόγια για την ασφάλεια και τις γενικές συμβουλές.

Πρώτα η ασφάλεια, Young Grasshopper

Όπως τα περισσότερα έργα κηπουρικής, ο σχεδιασμός της δικής σας χειμερινής ζαρντινιέρας απαιτεί τη χρήση εργαλείων και των χεριών σας. Σας συνιστώ να χρησιμοποιείτε γάντια για να προστατεύετε τα χέρια και τα δάχτυλά σας. Είμαι πεισματάρης και αγανακτώ να φοράω γάντια, αλλά έχω τα σημάδια, τις μώλωπες και άλλες πληγές για να αποδείξω γιατί αυτό δεν είναι καλή ιδέα.

Τα κουκουνάρια και τα μούρα μπορεί να είναι κολλώδη και το φυσικό φύλλωμα τείνει να πέφτει. Σχεδιάστε να φτιάξετε το έργο σας σε εξωτερικούς χώρους ή καλύψτε τον χώρο εργασίας σας με μουσαμά, πλαστικό τραπεζομάντιλο ή μεγάλη σακούλα σκουπιδιών που μπορείτε να πετάξετε όταν τελειώσετε. Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, αυτό κάνει τον καθαρισμό πολύ πιο εύκολο!

Εκτός από ένα ζευγάρι γάντια, χρησιμοποιήστε ένα αξιόπιστο ζευγάρι κλαδευτήρι  για να κόψετε τα χόρτα και άλλο φυτικό υλικό. Βεβαιωθείτε ότι τα εργαλεία σας είναι αιχμηρά, καθαρά και σε καλή κατάσταση λειτουργίας πριν τα χρησιμοποιήσετε.

Ένα εντελώς προαιρετικό πρόσθετο εργαλείο ασφαλείας είναι ένα ζευγάρι γυαλιά. Συμβαίνουν ατυχήματα και θέλεις πάντα να φροντίζεις τον εαυτό σου, για κάθε ενδεχόμενο.

Τα φυτά που χρησιμοποιώ σε αυτόν τον τρόπο χρήσης είναι ασφαλή στον χειρισμό, αλλά ελέγξτε ξανά τις δικές σας επιλογές και θυμηθείτε να αναγνωρίσετε μυστηριώδη φυτά πριν τα χρησιμοποιήσετε σε οποιαδήποτε χωρητικότητα.

Να είστε πάντα ευγενικοί

Περίπου το μισό υλικό που χρησιμοποίησα σε αυτή τη διάταξη ήταν από τη δική μου αυλή. Το υπόλοιπο προμηθεύτηκε από πάρκα και κήπους γειτόνων.

Εάν δεν είστε ήδη φίλοι με τους γείτονές σας, αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γεφυρώσετε το χάσμα. Χτυπήστε την πόρτα τους και ενημερώστε τους για το έργο σας. Εκφράστε τον θαυμασμό σας για το χειμωνιάτικο μούρο , το πουρνάρι ή το τι έχετε στην αυλή τους και ρωτήστε αν μπορείτε να μαζέψετε μερικά προσεκτικά επιλεγμένα κλαδιά.

Δεν έχω γνωρίσει ακόμη άλλον κηπουρό που μάζευε με ζήλια τα φυτά του. Αν μη τι άλλο, θα κολακευτούν και θα ζητήσουν να μελετήσουν τα δικά σας φυτά για παρόμοια μελλοντικά έργα.

Ποτέ μην συγκομίζετε τα υλικά σας στα τυφλά. Κόψτε το υλικό υπεύθυνα και έχοντας κατά νου την υγεία του φυτού.

Εναλλακτικά, μπορείτε να αγοράσετε τα υλικά σας από ένα αξιόπιστο κέντρο κήπου. Πολλές τοποθεσίες λιανικής πώλησης που πωλούν χριστουγεννιάτικα δέντρα έχουν πλεόνασμα κομμένων κλαδιών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως χόρτα για το έργο σας, όπως έκανα εγώ με το δικό μου.

Να είστε δημιουργικοί και ικανοί να προσαρμοστούν

Έχω μοιραστεί το τελικό προϊόν με λίγους ανθρώπους και τα περισσότερα από τα σχόλια λένε, «Cattails;! Αυτό δεν ταιριάζει καθόλου και μοιάζουν με κορν ντογκ που βγαίνουν από εκεί έξω!».

Λοιπόν, συμφωνώ, κύριε, μοιάζουν με κορν ντογκ. Αλλά τυχαίνει να μου αρέσει η εμφάνιση και αντικατοπτρίζει την προτίμησή μου για ένα ντεκόρ τηγανητό στη χώρα. Το σχέδιό σας πρέπει να είναι ελκυστικό και ελκυστικό, αλλά τι διασκεδαστικό είναι αν συνδυάζεται με κάθε άλλη ιδέα κοντέινερ που βλέπετε;

Οι κόφτες μπισκότων λειτουργούν εξαιρετικά για τα μπισκότα, αλλά ένα έργο κηπουρικής όπως αυτό θα πρέπει να είναι μια επέκταση του δικού σας γούστου.

Μπορεί κάλλιστα να ζείτε σε μια περιοχή όπου μερικά από αυτά τα φυτά δεν αναπτύσσονται ή ίσως απλά να μην σας αρέσει η νότια μανόλια και το πουρνάρι Nellie Stevens. Είναι εντάξει. Σκοπός αυτής της διάταξης how-to είναι να σας δείξει τη βασική κατασκευή της δικής σας χειμερινής διακόσμησης. Τα ωραία σημεία είναι στο χέρι σας!

Σοβαρά, δεν μπορώ να υποτιμήσω τη σημασία του να βάλεις τη δική σου περιστροφή στο δοχείο σου. Ένα άλλο εξαιρετικό άρθρο περιγράφει τη χρήση φυτών και υλικών κήπου για θερμότερο καιρό στα δοχεία σας. Διαβάστε το και δείτε ότι με εξαίρεση μερικά βασικά, ο ουρανός είναι το όριο όταν πρόκειται για τη δική σας σχεδιαστική δουλειά.

Εάν συναρμολογείτε πολλά δοχεία και θέλετε να ταιριάζουν, τότε σας συνιστώ να εργάζεστε συστηματικά. Τοποθετήστε πρώτα τα “χόρτα πλήρωσης” σας και ολοκληρώστε κάθε βήμα ένα-ένα σε κάθε δοχείο. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να συνδυάσετε πιο αποτελεσματικά τα δοχεία σας και να αξιολογήσετε τις προμήθειες σας.

Και τώρα, χωρίς άλλη καθυστέρηση…

Κατασκευή του φυτευτή διακοπών σας

Για αυτό το έργο, θα χρειαστείτε μερικά βασικά κομμάτια εξοπλισμού. Χρησιμοποίησα ένα μικρό, ορθογώνιο κουτί ζαρντινιέρας για το δικό μου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κυριολεκτικά οτιδήποτε για το δοχείο σας: ένα κατά τα άλλα άδειο εξωτερικό δοχείο, ένα αντικείμενο μόνο για εσωτερικούς χώρους, ένα παλιό ξύλινο κουτί που ψάχνατε για χρήση ή ένα γυάλινο βάζο.

Θα χρειαστείτε λίγο υλικό για να κρατήσετε τα χόρτα στη θέση τους. Αυτό θα μπορούσε να είναι απλό μείγμα γλάστρας. Για αυτό το έργο χρησιμοποίησα μπλοκ αφρού λουλουδιών κομμένα στο μέγεθος και τοποθετημένα μέσα στη ζαρντινιέρα.

3 x 4 x 9″ Floral Foam Bricks (Green Styrofoam Wet Foam Blocks), 6/Pk., διαθέσιμα στο Amazon

Είναι σημαντικό να σημειώσετε ότι ο αφρός είναι πολύ ελαφρύς και το δοχείο σας πιθανότατα θα είναι πολύ βαρύ. Λύστε αυτό το δίλημμα τοποθετώντας μερικές πέτρες και πέτρες στον πάτο της ζαρντινιέρας σας για να τη βαρύνουν. Τα διακοσμητικά γυάλινα μάρμαρα δίνουν επίσης μια ελκυστική εμφάνιση σε ημιδιαφανή δοχεία.

Dashington Flat Clear Marbles for Vase Filler, 5 lbs., διαθέσιμα στο Amazon

Και να θυμάστε… το σχέδιό σας υποτίθεται ότι είναι μια επίδειξη ενότητας και ισορροπίας. Τίποτα δεν πρέπει να είναι υπερβολικά επιβλητικό. Ολόκληρο το shebang θα πρέπει να φαίνεται φυσικό, σαν να μην ήταν σχεδιασμένο και απλώς έπεσε στη θέση του από μόνο του. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι τέλειο!

Συλλέξτε τις προμήθειες σας και τοποθετήστε τις για εύκολη πρόσβαση. Για αυτό το έργο χρησιμοποίησα τα ακόλουθα (με σειρά ποσότητας, από τα περισσότερα προς τα ελάχιστα):Frasier λαχανικά που συλλέγονται από στολίδια χριστουγεννιάτικου δέντρου ενός καταστήματος Μοσχεύματα Emerald Giant Arborvitae που συλλέγονται από την αυλή ενός γείτονα Φύλλα νότιας μανόλιας και άκρες κλαδεύονται από ένα δέντρο στην αυλή μου Redtwig Κλαδιά Dogwood προσεκτικά κομμένα από ένα τεράστιο δείγμα σε ένα τοπικό πάρκο κλαδιά που παράγουν μούρα από ένα Nellie Stevens πουρνάρι στην μπροστινή αυλή του σπιτιού του εργοδότη μου Golden Euonymus από έναν θάμνο στην πίσω αυλή μου Γάτες από μια λίμνη σε ένα τοπικό πάρκο Norway Spruce χωνάκια από την πίσω αυλή ενός πελάτη

Λάβετε υπόψη ότι τα χόρτα και το φύλλωμα δεν πρέπει να συγκεντρώνονται σε προστατευμένες περιοχές, όπως φυσικά καταφύγια και κρατικά πάρκα που έχουν θεσπίσει περιορισμούς κατά της μεταφοράς δειγμάτων στο σπίτι, μερικές φορές με ένα μεγάλο πρόστιμο.

Δεν είστε σίγουροι τι τύπους κώνων κωνοφόρων έχετε; Διαβάστε τον εύχρηστο οδηγό μου για την αναγνώριση κωνοφόρων .

Βήμα 1 – Προετοιμάστε τον αφρό του Ανθοπωλείου

Κόψτε τα μπλοκ αφρού στο μέγεθος και στριμώξτε τα στο δοχείο σας. Εάν χρησιμοποιείτε ένα μείγμα γλάστρας ή κάποιο άλλο είδος πληρωτικού φυτευτή, αγνοήστε αυτό το βήμα.

Τα μπλοκ δεν χρειάζεται να ταιριάζουν τέλεια. Γέμισα τον ανοιχτό χώρο με λίγο μείγμα γλάστρας και πέτρες για να βαρύνει το δοχείο.

Βήμα 2 – Τοποθετήστε το Filler

Τοποθετήστε τα χόρτα πλήρωσης. Για αυτό το δοχείο χρησιμοποίησα πράσινα έλατα Frasier ως βασικό φόντο για την όλη υπόθεση.

Κόψτε τα κλαδιά σε γωνία 45 μοιρών για να διευκολύνετε το τρύπημα μέσα από τα μπλοκ αφρού ή το μείγμα γλάστρας.

Αυτά τα αρχικά χόρτα προορίζονται να χρησιμεύσουν ως φόντο για το δοχείο σας και δεν χρειάζεται να τα επιλέγετε και να τα τακτοποιείτε σχολαστικά.

Τοποθετήστε τα σε μη συγκεκριμένα σχέδια, έτσι ώστε το σχέδιό σας να έχει ένα πλήρες φόντο πράσινου φυλλώματος. Αυτό θα πρέπει να είναι πιο ψηλό από όλα τα υπόλοιπα χόρτα στο δοχείο, ώστε να μπορεί να προσφέρει ένα καλό φόντο για οτιδήποτε άλλο.

Βήμα 3 – Γεμίστε τη μέση

Γεμίστε το μεσαίο έδαφος με τα δευτερεύοντα χόρτα πλήρωσης.

Σε αυτό το παράδειγμα χρησιμοποίησα μερικά αποκόμματα κουμαριάς για να χρησιμεύσουν ως θαμνώδες πληρωτικό. Χρησιμοποίησα σχεδόν τόση κουμαριά όση χρησιμοποίησα το έλατο Frasier.

Το κόλπο σε αυτό το βήμα είναι να προσθέσετε λίγη ποικιλία τόσο στο χρώμα όσο και στην υφή του δοχείου. Εξάλλου, αυτά τα δύο χόρτα αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του σχεδιασμού.

Αυτά πρέπει να τοποθετούνται σε μεσαία βαθμίδα ύψους μέσα στο δοχείο. Αυτό το στρώμα χόρτων θα μπορούσε να χυθεί πάνω από την άκρη του δοχείου για να προσθέσει μια ρέουσα, ρευστή εμφάνιση στο σχέδιο. Προσπαθήστε να αφήσετε ένα κενό ανοιχτού χώρου στην μπροστινή και κεντρική περιοχή του δοχείου σας (δείτε Βήμα 5).

Βήμα 4 – Πολύχρωμες προσθήκες

Ώρα να προσθέσετε λίγο χρώμα! Είναι δελεαστικό να κάνετε την υπέρβαση εδώ, αλλά να θυμάστε ότι μερικές φορές το λιγότερο είναι περισσότερο και μόνο λίγο είναι αρκετό.

Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του δοχείου θα έχει βάση το αειθαλές, επομένως λίγο χρώμα προσθέτει πολλά και δεν πρέπει να γίνεται κατάχρηση. Χρησιμοποίησα ακριβώς τέσσερα κλωναράκια πουρνάρι για να κατανείμω το χρώμα ομοιόμορφα γύρω από το δοχείο.

Τα κλαδιά και τα φύλλα συνέχισαν να μεγαλώνουν πέρα ​​από τα μούρα, έτσι τα έκοψα, αφήνοντας τα μούρα σε πλήρη ισχύ. Αναμένω πλήρως αυτά να μαζευτούν και να καταναλωθούν από τα πουλιά τις επόμενες εβδομάδες.

Τα μούρα σε μια Nellie Stevens τείνουν να είναι λίγο πιο πορτοκαλί παρά κόκκινα. Αν είχα επιλογή, θα χρησιμοποιούσα αντ ‘αυτού το winterberry.

Βήμα 5 – Πράσινοι μπροστά

Τοποθετήστε και τακτοποιήστε τα πράσινα “μπροστά και στο κέντρο” που θα εμφανίζονται στο μπροστινό μέρος της διάταξης σας.

Σε αυτό το έργο, χρησιμοποίησα τις άκρες μιας νότιας μανόλιας. τείνουν να διατηρούν την πράσινη λάμψη τους για μεγάλο χρονικό διάστημα και το βελούδινο καφέ κάτω μέρος κάθε φύλλου είναι ένα ωραίο συμπλήρωμα στο πράσινο που κυριαρχεί στο μεγαλύτερο μέρος αυτού του σχεδίου.

Κόλλησα αυτά τα κλαδιά σε έντονες γωνίες και χειροποίησα τα φύλλα για να φαίνονται σαν να χύνονται στα πλαϊνά του δοχείου.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να μην έχετε χώρο στο σχέδιό σας για να προσθέσετε νέο υλικό. Δεν πειράζει, γιατί τα τελικά βήματα απαιτούν μόνο λίγες προφορές.

Βήμα 6 – Προσθέστε τόνους

Είμαι κορόιδο για μια ωραία κίτρινη και χρυσή απόχρωση, γι’ αυτό έβαλα τη νέα ανάπτυξη από ένα χρυσό ευώνυμο ως προφορά για να δώσω ωραία αντίθεση με όλο το πράσινο που συμβαίνει.

Όπως και στο Βήμα 4, το κόλπο εδώ είναι να προσθέσετε λίγο χρώμα ώστε να τραβήξει περισσότερη προσοχή σε αντίθεση με τη θάλασσα του πράσινου.

Χρησιμοποίησα μόνο τέσσερα κλαδιά και αφαίρεσα τα κάτω φύλλα από τους μίσχους πριν τα τοποθετήσω στα μπλοκ αφρού. Αυτή η φωτεινή, τολμηρή διάτρηση χρώματος θα πρέπει να είναι μπροστά και στο κέντρο και δεν πρέπει να φτάνει πάνω από τη σειρά των πράσινων φόντου.

Άλλες επιλογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εδώ είναι ένα διαφοροποιημένο πυξάρι, μια γαλαζοπράσινη βουτιά ευκαλύπτου ή κάποιο κυπαρίσσι με χρυσαφί κλωστή. Ή, ξέρετε, όποιο χρώμα θέλετε να βλέπετε – αυτή είναι η ζαρντινιέρα σας, τελικά!

Βήμα 7 – Εστιάστε στους τόνους της Γης

Θυμάστε αυτή την ωραία πινελιά γήινου καφέ που παρέχουν τα φύλλα μανόλιας; Θα το συνδυάσουμε με μερικές άλλες αποχρώσεις του καφέ και θα προσθέσουμε μερικούς τόνους.

Πρώτα τοποθέτησα τρία cattails στο πίσω μέρος της οθόνης. Λατρεύω το χρώμα αυτών των πραγμάτων και πάντα τα έβρισκα απίστευτα ενδιαφέροντα. Καθώς η εποχή φθίνει, περιμένω να τους δω να ρίχνουν σπόρους σε μια φουσκωμένη οθόνη.

Το κόλπο εδώ είναι να συμπληρώσετε τις διακριτικές καφέ νότες των φύλλων της μανόλιας και να προσθέσετε ένα νέο σχήμα και υφή στο μείγμα.

Σίγουρα, σε μερικούς μοιάζουν με κορν ντογκ, αλλά δεν πειράζει!

Επιπλέον πρόσθεσα τρεις κώνους Norway Spruce. Αυτά διαλύουν μερικά από τα λεία πράσινα στοιχεία και συμπληρώνουν το σχήμα των cattails. Δεν μπορώ να υπερτονίσω τη σημασία της προσθήκης μιας σειράς χρωμάτων καθώς και υφών για ποικίλα ενδιαφέροντα, και για να κάνετε πραγματικά τις ρυθμίσεις σας να αναδυθούν.

Βήμα 8 – Ολοκλήρωσε με ύψος (ή γαρνιτούρα)

Α, το τελικό στάδιο: προσθήκη του σκυλόξυλου Redtwig. Αυτά τα κλαδιά πρέπει να τοποθετούνται σε ακτινωτό μοτίβο, ξεκινώντας περίπου στις 10 η ώρα και τελειώνοντας μέχρι τις 2 η ώρα.

Λίγο είναι αρκετό. αυτοί οι κλάδοι θα πρέπει να συμπληρώνουν το σχέδιο χωρίς να το υπερισχύουν.

Προσθέτουν κάποιο ύψος και λεπτή δομή σε ολόκληρο το δοχείο, φέρνοντας την εστίασή σας και τραβώντας την προς τα άλλα στοιχεία. Σκεφτείτε αυτό το βήμα ως τις λεπτές άκρες, την τελευταία δόση λεπτού γλάσου ή το κεράσι σε ένα κοκτέιλ.

Εδώ που τα λέμε, αν έχετε διάθεση για άλλο έργο διακοπών και η κουζίνα σας καλεί, μεταβείτε στον αδελφό μας ιστότοπο Foodal για να δείτε τους οδηγούς τους για τη διακόσμηση των γιορτινών μπισκότων σαν επαγγελματίας και την παρασκευή σπιτικών κερασιών μαρασκίνο .

Δείξτε τώρα αυτό το πράγμα!

Τοποθέτησα το τελικό προϊόν μου στη κολόνα της βεράντας των μπροστινών σκαλοπατιών μου. Εάν σκοπεύετε να εμφανίσετε τη διάταξη σας σε εξωτερικούς χώρους, αυτά τα χόρτα θα πρέπει να προστατεύονται από τις χειρότερες χειμερινές καιρικές συνθήκες. Εάν κρατήσετε το τελευταίο σας κομμάτι σε εσωτερικούς χώρους, θα έχετε ένα διαφορετικό σύνολο ζητημάτων να αντιμετωπίσετε. Όταν κάνει κρύο έξω και η ζέστη είναι αναμμένη, ετοιμαστείτε να το δείτε να μαραίνεται στον ζεστό και ξηρό αέρα του εσωτερικού χώρου.

Wilt-Pruf Protective Coating Spray, διαθέσιμο στο Amazon

Ο πιο δροσερός αέρας έξω θα συμβάλει στη διατήρηση της ακεραιότητας της διάταξης σας στην μπροστινή κλίση, το κατάστρωμα ή το αίθριο. Συνιστώ να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν όπως η προστατευτική επίστρωση Wilt-Pruf για να μεγιστοποιήσετε τη διάρκεια ζωής της δημιουργίας σας.

Αυτά τα παρασκευάσματα ονομάζονται «αντιξηραντικά» και θα κλειδώσουν την υγρασία των χόρτων σας και θα τα διατηρήσουν πολύ περισσότερο από ό,τι θα μπορούσαν αν αφεθούν να καταστραφούν φυσικά. Αυτό το προϊόν Wilt-Pruf διατίθεται ως έτοιμο προς χρήση σπρέι ή συμπύκνωμα .

Σημείωση για το πότισμα

Όταν πρόκειται να διατηρήσετε τα χόρτα σας φρέσκα και ζωντανά, μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να ποτίσετε την οθόνη. Αυτό δεν πρόκειται να βοηθήσει τους πράσινους και πολλές φορές μπορεί να είναι επιζήμιο.

Πρώτα, κατανοήστε ότι το υλικό που χρησιμοποιείτε θα ροδίσει, θα μαραθεί και θα χάσει τη φρεσκάδα του. Είναι μια διαδικασία που δεν μπορείς να αποτρέψεις, αλλά μπορείς να την αντιμετωπίσεις.

Για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα στα χόρτα σας, θαμπώστε τα ελαφρά κάθε λίγες μέρες κατά τη διάρκεια ζεστού ή ξηρού καιρού (και σε ζεστές και ξηρές συνθήκες, που θα βρείτε σε εσωτερικούς χώρους το χειμώνα). Επιπλέον, μπορεί να είναι χρήσιμο να προστατεύονται τα εξωτερικά δοχεία από πολύ υγρές ή χιονισμένες συνθήκες. Αυτά τα μωρά απλά δεν θα φαίνονται το ίδιο μετά από μια νύχτα που πέρασαν έξω σε χιονόνερο που φυσάει ο αέρας ή μια καταιγίδα πάγου.

Τελικά είναι μια χαμένη μάχη και η υπέροχη δημιουργία σας θα είναι πιο καφέ και τραγανή παρά πράσινη και γιορτινή μετά από λίγο. Μερικοί άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου του εαυτού μου, απολαμβάνουν αυτή την εμφάνιση υλικού που ξεθωριάζει φυσικά. άλλοι τείνουν να αντικαταστήσουν τα τραγανά (είναι λέξη; Είναι τώρα!) χόρτα με φρέσκα υλικά από όποια πηγή έχουν. Η επιλογή εξαρτάται από εσάς.

Θυμηθείτε ότι εάν χρησιμοποιήσατε μπλοκ αφρού στο δοχείο σας, θα είναι πολύ βαρύ. Όταν τοποθέτησα το σχέδιό μου, ζύγισα το δοχείο με πέτρες και πέτρες και έδεσα το δοχείο με ασφάλεια στη θέση του με σύρμα ανθοπωλείου .

Σύρμα λουλουδιών 200 τεμαχίων 16 ιντσών, σκούρο πράσινο, διαθέσιμο στο Amazon

Αυτό το υλικό είναι υπέροχο. Το χρησιμοποιώ για να αναστείλω τις ταΐστρες πουλιών , να υποστηρίξω οποιοδήποτε εξωτερικό έργο και να δέσω χόρτα και κλαδιά σε πόρτες. Διατίθεται σε προκομμένα μήκη καθώς και σε καρούλια.

Άλλες ιδέες

Τα φυτά που βλέπετε σε αυτό το σχέδιο είναι μια αντανάκλαση του γεγονότος ότι είμαι περίεργος, αλλά και της ανατροφής μου στο χωράφι και το ρεύμα (… όχι το περιοδικό). Το δοχείο σας θα πρέπει να σας μιλάει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον. Έχοντας αυτό κατά νου, εδώ είναι μερικές επιπλέον ιδέες με τις οποίες θα μπορούσατε να πειραματιστείτε:

Waste Not, Want Not

Μια άλλη εκδοχή της συλλογής και της συγκομιδής των δικών σας φρέσκων χόρτων είναι να αγοράσετε ζωντανά φυτά και να δημιουργήσετε χειμερινές ρυθμίσεις με αυτά.

Αυτό το δοχείο χρησιμοποιεί δύο Gaultheria και μια ποικιλία κυπαρισσιού με χρυσαφιές. Οι αειθαλείς θάμνοι όπως το πεύκο mugo και ο νάνος ερυθρελάτης Alberta είναι πολύ καλύτερα από άλλα φυτά σε αυτές τις χρήσεις.

Mega Swags

Με λίγο από το σύρμα του ανθοπωλείου και λίγη υπομονή, μπορείτε και εσείς να συνδυάσετε ένα ωραίο δικό σας σχέδιο χρησιμοποιώντας τα αγαπημένα σας γιορτές.

Θα έχετε την τάση να χρησιμοποιείτε πολύ περισσότερα κομμάτια πρώτης ύλης για κάτι τέτοιο, επειδή πρέπει πραγματικά να διαλέξετε και να επιλέξετε τα καλύτερα κομμάτια που θα συγκρατηθούν στο κομμάτι.

Άλλα Υλικά

Εάν δεν έχετε τη δυνατότητα να κυνηγήσετε και να βρείτε τα δικά σας χόρτα δωρεάν, επισκεφθείτε οποιοδήποτε κέντρο κήπου που πουλά χριστουγεννιάτικα χόρτα και εξετάστε τις επιλογές τους.

Δημοφιλή φυτά που πρέπει να συμπεριληφθούν είναι το ποικιλόχρωμο (και κανονικό) πυξάρι , τα μούρα στέατος, οι κώνοι ζάχαρης, ο κέδρος θυμιάματος και ο άρκευθος. Η σγουρή ιτιά είναι μια εξαιρετική προσθήκη για να προσθέσετε κάποιο ιδιότροπο ύψος σε μια διάταξη, και αν μπορείτε να τη βρείτε αυτό το τέλος του χρόνου, το γλυκόπικρο είναι μια εξαιρετική προσθήκη.

Προσοχή όμως με αυτό το τελευταίο! Μπορεί να είναι τοξικό για τα ζώα.

Δείξτε αυτό το πράγμα

Ορίστε λοιπόν, μια υπέροχη και σχεδόν εντελώς δωρεάν χειμερινή διακόσμηση. Έχει μια καλή ατμόσφαιρα διακοπών και εξακολουθεί να αντανακλά τα δικά μου γούστα και προτιμήσεις κηπουρικής – και η δική σας εκδοχή μπορεί εύκολα να αντικατοπτρίζει και τις δικές σας.

Μην αισθάνεστε ποτέ ότι ένα όμορφο και υψηλής ποιότητας χειμερινό κομμάτι όπως αυτό είναι απρόσιτο. Με λίγη δημιουργικότητα και σκληρή δουλειά, και πολλή αγάπη, μπορείτε να επινοήσετε τη δική σας τέχνη.

Στείλτε μας τα σχόλιά σας και μοιραστείτε φωτογραφίες της δικής σας δημιουργίας και συνδέστε τις με τους καλούς ανθρώπους εδώ στο Gardener’s Path. Θα θέλαμε να δούμε το δικό σας σχέδιο για τις χειμερινές διακοπές!

Και για ένα άλλο διασκεδαστικό έργο, βεβαιωθείτε ότι δείτε ιδέες για ένα κεντρικό λουλούδι διακοπών DIY εσωτερικού χώρου !

Previous Post
Next Post

Comments

Twicsy

Thanks for the marvelous posting! I quite enjoyed reading it, you happen to be a great author.
I will make sure to bookmark your blog and may come back at some point.
I want to encourage you to definitely continue your
great work, have a nice weekend!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *